DESTINAŢII de VACANŢĂ pentru luna octombrie
Foto: Istanbul

DESTINAŢII de VACANŢĂ pentru luna octombrie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Chiar dacă sezonul vacanţelor a trecut, toamna este o perioadă foarte bună pentru excursii. Printre destinaţiile recomandate de specialişti se numără Turcia, insulele greceşti, Roma, Iordania şi Mauritius.

Litoralul turcesc

În luna octombrie pe litoralul Turciei vremea este încă foarte frumoasă, perfectă pentru plajă. În afara sezonului de vârf, hotelurile de aici sunt accesibile, iar satele pescăreşti sunt o destinaţie foarte bună pentru relaxare, scrie CNTraveller.com. Printre locurile recomandate se numără Alacati, Selimiye, dar şi aglomeratul Istanbul, care vara este mult prea scump şi sufocant.

Insulele Dodecanese

Arhipelagul Dodecanese cuprinde cele mai sudice insule greceşti, unde este cald şi în luna octombrie. Plajele de aici sunt superbe, iar cea mai cunoscută insulă este Rodos. Capitala, Lindos, are multe vestigii antice şi medievale şi străduţe superbe, pline de magazine şi terase frumoase. Alte insule care merită văzute în octombrie sunt Patmos, Fourni, Symi şi Kastellorizo.

Roma

Luna octombrie este cea mai bună pentru a vizita capitala Italiei. Atunci nu este nici prea cald, nici frig şi nici foarte multă aglomeraţie. Astfel, cei care vin toamna vor avea mai mult timp să admire în voie obiectivele turistice, vor sta la cozi mai mici pentru a intra în muzee şi se vor putea fotografia în linişte la Fontana din Trevi, fără să se teamă că vor apărea în cadru zeci de străini.

Iordania

Iordania, una dintre cele mai interesante destinaţii turistice din lume, rămâne în continuare mai puţin vizitată comparativ cu alte ţări. Toamna este cea mai bună perioadă pentru a vizita Iordania, pentru că vara este foarte cald. Turiştii pot vedea foarte multe obiective inedite: Petra, Marea Moartă, oraşul roman Jerash, tabere de beduini în deşert sau pot face plajă la Marea Roşie. În octombrie vremea este perfectă: destul de caldă pentru plajă sau dormit în cort sub cerul liber, dar şi suficient de răcoroasă pentru a permite vizitarea ruinelor sau pentru o plimbare prin deşert pe cămile.

Mauritius

În luna octombrie, în Mauritius este primăvară, iar vremea începe să se încălzească. Nu este însă prea cald sau prea multă umezeală şi nici nu plouă, cum se întâmplă deseori vara. Natura înfloreşte, se poate face plajă şi temperatura este ideală pentru un sejur relaxant.

Sursa adevarul.ro

Citit 2564 ori Ultima modificare Duminică, 06 Decembrie 2015 21:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.