Cel mai nordic centru de SCHI din lume

Cel mai nordic centru de SCHI din lume
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cercul Polar începe de la 66 de grade şi 33 de minute latitudine nordică şi se întinde până la Polul Nord, incluzând regiuni din opt state. Vara, soarele nu apune, iar perioada se măreşte cu cât se merge spre nord, ajungând până la zile şi nopţi care durează câte şase luni.

Oraşul norvegian Tromso, situat la mai bine de 350 km în interiorul Cercului Polar, adăposteşte cel mai nordic centru de schi - Kroken Alpine Ski Center, fapt ce a determinat omologarea sa drept record mondial în ediţia 2015 a Cărţii Recordurilor. Înconjurat de Alpii Scandinavici, centrul de schi este dotat cu două teleschiuri şi patru pârtii cu diferite niveluri de dificultate. Una dintre ele, cea mai lungă, acoperă o distanţă de 2 km. Aici se organizează competiţia de snowboard Arctic Challenge.

Tromso este cel mai mare oraş din nordul Norvegiei şi este recunoscut atât pentru frumuseţea şi autenticitatea caselor sale de lemn construite în secolul XVIII cât şi pentru unicitatea peisajului natural - apă, fiorduri, munţi, zăpadă, zone polare şi gheţari.

Cea mai mare parte a oraşului se află pe insula Tromsoya, unde turiştii pot vizita cele câteva muzee ale regiunii şi pot face excursii în zonele cu păduri de mesteceni. Cu ajutorul telecabinei Fjellheisen (420 m) se poate ajunge pe Muntele Storsteinen, turiştii beneficiind de o privelişte spectaculoasă a oraşului şi zonelor înconjurătoare. Este un loc de observaţie important al Aurorei Boreale.

Alte atracţii ale oraşului sunt Catedrala Arctică, clădirea simbol a oraşului, acvariul Polaria, care găzduieşte peşti din regiunea arctică şi numeroase foci, şi Muzeul Polar, axat pe istoria exploratorilor şi pescarilor din această zonă.

Tromso este unul dintre cele mai bune locuri din lume de unde se pot vedea ''luminile nordului'' sau Aurora Boreală, un fenomen produs de particulele încărcate cu energie care traversează spaţiul cosmic, purtate de vântul solar şi care sunt atrase de câmpul magnetic al Pământului.

Un alt fenomen sărbătorit de locuitorii acestui oraş este soarele de la miezul nopţii sau Midnight Sun, când, la începutul verii, din 14 mai până în 30 iulie, pe o perioadă de 77 de zile, soarele rămâne deasupra orizontului toată noaptea.

Sursa: Agerpres

Citit 2781 ori Ultima modificare Duminică, 06 Decembrie 2015 21:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.