ITINERARII/ Patru destinaţii de top, pentru Sarbătorile de iarnă

ITINERARII/ Patru destinaţii de top, pentru Sarbătorile de iarnă

Imagine din Praga (Sursa foto, agerpres.ro)
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!


Multe oraşe, mari şi mici, suferă transformări semnificative cu ocazia sărbătorilor de iarnă, devenind şi mai atractive pentru turişti. Cei care-şi petrec vacanţele de Crăciun şi Anul Nou departe de casă au ocazia să schimbe aerul, să descopere alte obiceiuri şi să mănânce altceva decât lucrurile cu care sunt obişnuiţi.

Site-ul 20minutes.fr propune patru destinaţii europene, care nu necesită transport la celălalt capăt al lumii şi care oferă cel mai frumos mod de a încheia anul 2015.

Primul oraş recomandat este Budapesta, unde târguri de Crăciun sunt amenajate la tot pasul. În jurul castelului Vajdahunyad, se amenajează în timpul sărbătorilor cel mai mare patinoar în aer liber din Europa, de peste 12.000 de metri pătraţi. Târgurile de Crăciun sunt presărate aproape în tot oraşul vechi. La cele din piaţa Vorosmarty şi din apropierea bisericii Sfântul Ştefan doar meşteri locali îşi pot vinde produsele.
Capitala Cehiei, Praga, este fără îndoială unul din cele mai feerice oraşe europene, unde Crăciunul şi Anul Nou au o strălucire aparte. În oraş există zeci de târguri de Crăciun, în piaţa Venceslas, în jurul Namesti Republiky sau în Havelska Trziste. Cel mai frumos este însă cel amenajat în piaţa Oraşului Vechi, sub un brad gigantic. Oamenii de plimbă şi se delectează cu bunătăţile din piaţă: brioşe, turtă dulce sau lichior de miere, dar şi produse de artizanat tipice, cum ar fi marionetele, jucăriile de lemn sau bijuteriile de granat.

Oraşul Porto constituie recomandarea site-ului 20minutes.fr pentru petrecerea Revelionului fiindcă în Portugalia noaptea de Anul Nou este sinonimă cu distracţia maximă. Ca şi Lisabona, Porto promite în fiecare an un spectacol de artificii deosebit, de câteva minute. În cartierul Ribeira sau pe malurile fluviului Douro este cea mai electrizantă atmosferă înainte de ora 12 noaptea. Este şi cel mai bun moment de a profita de specialitatea oraşului, dar cu moderaţie: vinul de Porto.

Veneţia, cetatea dogilor, nu este numai o destinaţie estivală, ci un oraş plin de atracţii şi iarna, mai puţin plin decât vara, aşa încât cei prezenţi se pot bucura de tradiţii nestingheriţi. În afară de târgurile de Crăciun, care se prelungesc şi de Anul Nou, şi tipurile de patiserie tipice, turiştii se pot bucura de trecerea dintre ani şi ascultând un concert clasic într-una din numeroasele biserici veneţiene. În pieţele San Marco şi Ferretto se organizează în 31 decembrie multe evenimente, printre chioşcurile cu tot felul de atracţii.

Sursa: agerpres.ro

Citit 2521 ori Ultima modificare Vineri, 19 August 2016 00:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.