ROMÂNIA, destinaţie RECOMANDATĂ de un site de călătorii: "Una dintre cele mai misterioase ţări din Europa"

ROMÂNIA, destinaţie RECOMANDATĂ de un site de călătorii: "Una dintre cele mai misterioase ţări din Europa"

În foto, Castelul Corvinilor
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
1 comentariu


Site-ul de călătorii Bright Side le-a făcut o recomandare de vacanţă cititorilor săi, iar destinaţia este chiar frumoasa noastră Românie. Descrierea făcută de cei de la Bright Side ţării noastre este una la superlativ: "România: una dintre cele mai misterioase şi mai frumoase ţări din Europa. Străzile sale pavate, pădurile misterioase şi clădirile pătrunse de spiritul medieval vă vor captiva. Această ţară vă va fascina cu frumuseţea sa umilă, Carpaţii semeţi şi fresce vechi ale mănăstirilor ortodoxe. Cel mai de preţ lucru al României sunt castelele medievale magnifice; conform legendei, Contele Dracula a trăit în unul din ele".

Articolul este urmat de o serie de fotografii, toate realizate în cele mai frumoase locuri pe care le are România şi de recomandarea conform căreia: "Dacă doriţi o călătorie în trecutul captivantei Europei, îndemnul echipei Bright Side este să vizitaţi această ţară pitorească, unde fiecare colţ respiră istorie şi legende".

Biertanul face parte dintre primele aşezări germane de saşi din Ardeal. Complexul arhitectural medieval este alcătuit din biserica şi centura de fortificaţii, fiind amplasat în centrul aşezării, pe un deal.

Cascada Bigăr, monument al naturii, este una dintre cele mai spectaculoase căderi de apă din lume. Cascada este formată de un izvor de apă subterană care se scurge pe un perete calcaros, de forma unui con, înalt de aproximativ 7-8 metri, acoperit integral de muşchi.

Castelul Bran este un monument istoric şi arhitectonic situat în Pasul Bran-Rucăr, la 30 de kilometri de Braşov. Legenda spune că aici îşi avea reşedinţa Contele Dracula.

Castelul Hunedoarei, numit şi Castelul Corvinilor, al Corvineştilor sau al Huniazilor, este cetatea medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România. Este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat în „top 10 destinaţii de basm din Europa”. Castelul Hunedoarei este cea mai mare construcţie medievală cu dublă funcţionalitate (civilă şi militară) din România aflată încă "în picioare".

Castelul Peleş din Sinaia, reşedinţa de vară a regilor României, a fost construit la dorinţa regelui Carol I al României (1866-1914), după planurile arhitecţilor Johannes Schultz, Carol Benesch şi Karel Liman, şi a fost decorat de celebrii decoratori J. D. Heymann din Hamburg, August Bembé din Mainz şi Bernhard Ludwig din Viena.

Pe lista recomandrilor figurează şi Masivul Ceahlău, din grupa Carpaţilor Moldo-Transilvani, unul din munţii cu cea mai mare importanţă turistică din România. (Sursa: adevarul.ro)

Citit 2066 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Martie 2016 02:28

1 comentariu

  • postat de Jar Duminică, 24 Ianuarie 2016 13:42 5.13.167.*** Link la comentariu
    0
    1

    Un mare mister este cum de o tara asa bogata cum a fost Romania, a ajuns in halul acesta...

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.