ORAŞE DE POVESTE unde ai putea merge în vacanţă

ORAŞE DE POVESTE unde ai putea merge în vacanţă

Foto Madison Berndt, Flickr
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!


În timp ce marile oraşe ale lumii cheltuie sume colosale pentru a concura la cele mai înalte turnuri şi grandioase inovaţiile, orăşelele minunate prezentate mai jos şi-au păstrat casele lor deosebite, cu designe şi modele curioase.

Mittenwald, Germania

Cu frontoane sculptate, faţade ale caselor de culori îndrăzneţe şi picturi murale splendide, Mittenwald a fost numit "cel mai frumos oraş din Alpii bavarezi". Oraşul care oferă poteci pentru plimbare şi pârtii de schi şi o arhitectură medievală fascinantă l-a făcut pe poetul german Johann Wolfgang von Goethe, la sfârşitul secolului XVIII, să-l declare "o carte ilustrată care a prins viaţă".

Corinaldo, Italia

Corinaldo abundă în clădiri neoclasice în stil renascentist, cu fortificaţii ce datează din secolul al XIV-lea, cu metereze din zonă, turnuri şi alei ce parcă-s extrase dintr-un episod medieval. O potecă pitorească, numită Piaggia, duce turiştii pe o stradă cu 109 scări, ce trece printre clădiri vechi. E o locaţie perfectă pentru fotografii sau pentru meditaţii. O dată pe an, acest loc se umple cu vizitatori îmbăcaţi în costume medievale, jongleri şi acrobaţi plini de viaţă menite să reînvie Contesa del Pozzo della Polenta, povestea unui ţăran care a scăpat un sac de făină de porumb în fântână, a intrat în puţ după el şi nu s-a mai întors.

Gruyeres, Elveţia

Acest sat plin de iubitori de brânză de la poalele Alpilor datează încă din Evul Mediu. Cu munţi magnifici drept fundal, străzi pietruite şi o colecţie de clădiri fermecătoare, de modă veche, Gruyeres este un loc maiestuos, atât natural, cât şi cu ajutorul intervenţiei umane. Există în Gruyeres şi un castel, care întâmpină în prezent vizitatorii cu un muzeu şi există o mulţime de atracţii pentru cei care apreciază brânza şi ciocolata

Essaouira, Maroc

Acest oraş-port datează din secolul XVIII şi este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO pentru zidurile sale roşii fortificate, alei înguste şi uşi vopsite în albastrul tradiţional. Zona, de-a lungul anilor, a fost cunoscută sub mai multe denumiri, inclusiv Mogador "cetate mică", portul din Timbuktu şi Wind City of Africa, acest nume i-a fost atribuit pentru vânturile sale neprietenoase. 

Český Krumlov, Republica Cehă

Această perlă a Patrimoniului Mondial UNESCO poate fi identificată chiar şi de la distanţă, datorită acoperişurilor sale roşii şi castelelor distinct colorate. De fapt, Castelul de Stat este a doua ca mărime din Republica Cehă după Castelul Praga. Vechile pasajele pietruite sunt idilice, fiind potrivite pentru o plimbare liniştită.

Sursa descopera.ro

Citit 2156 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Martie 2016 01:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.