Cele mai vechi hoteluri din lume deschise şi astăzi

Cele mai vechi hoteluri din lume deschise şi astăzi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Nishiyama Onsen Keiunkan din Japonia este cel mai vechi hotel din lume. Funcţionează din anul 705, având aşadar mai bine de 1.300 de ani vechime. Recunoscut de Guinness World Records, acest ryokan – han japonez tradiţional – se află în proprietatea aceleiaşi familii de 52 de generaţii. Hanul a fost deschis pentru a oferi cazare samurailor care veneau la izvoarele termale din zonă.

Cel mai vechi hotel din Europa – Zum Roten Baeren, deschis în 1120 – este chiar mai vechi decât oraşul în care se află. Freiburg nu exista pe vremea când a fost deschis acest han, care a fost martorul marii epidemii de ciumă din secolul al XIV-lea, al vânătorilor de vrăjitoare, revoluţiilor şi revoltelor, al Războiului de 30 de ani şi al celor două războaie mondiale.

În Marea Britanie se află multe dintre cele mai vechi hoteluri din Europa. Cel mai vechi dintre ele, The Old Bell, a fost deschis la Hurley în 1135 pentru a oferi cazare celor care mergeau în pelerinaj la Sf. Benedict. Aici au fost cazaţi, de-a lungul secolelor, atât oameni simpli, cât şi regi, iar în Al Doilea Război Mondial, The Old Bell a servit drept loc de întâlnire pentru premierul Winston Churchill şi generalul american Dwight Eisenhower.

Angel & Royal, din Grantham, Marea Britanie, este o altă unitate de cazare foarte veche. Deschis în 1203, acest han de pe drumul care legea Londra de Edinburgh a fost ridicat pentru  Cavalerii Templieri. Au fost cazaţi aici mulţi dintre regii Angliei – precum Richard al III-lea, Edward al III-lea, Charles I sau George al IV-lea – motiv pentru care hanul, denumit iniţial Angel, a primit în 1866 numele pe care îl poartă şi azi : Angel & Royal.

sursa: historia.ro        

Citit 2072 ori Ultima modificare Vineri, 19 August 2016 00:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.