PARCUL MAIMUȚELOR - unul dintre locurile preferate ale turiştilor sosiţi la Kyoto

PARCUL MAIMUȚELOR - unul dintre locurile preferate ale turiştilor sosiţi la Kyoto
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Unul dintre locurile preferate ale turiştilor sosiţi la Kyoto este, fără îndoiala, Iwatayama, Parcul Maimuţelor. Acesta se găseşte pe malul stâng al râului Oi, ce traversează zona Arashiyama. O zi cu adevărat de neuitat puteţi petrece în acest parc locuit de peste 100 de macaci japonezi, o specie naţională cunoscută şi sub denumirea de "maimuţele de zăpadă", deoarece preferă temperaturile foarte scăzute din nordul ţării. Deşi trăiesc libere în parcul special amenajat pentru ele, acestea sunt hrănite şi îngrijite de personalul centrului de cercetare. Majoritatea exemplarelor au fost studiate îndeaproape, iar specialiştii de la centru, care se află în incinta parcului, au studiat în special relaţia mamă-pui.

Având în vedere că parcul funcţionează ca o rezervaţie naturală, pasionaţii de expediţii montane vor găsi aici rute din cel mai intersante şi o vegetaţie bogată. Primăvara, peisajul este superb, o feerie de culori, mai ales când înfloresc cireşii. Şi toamna este un anotimp frumos, mai ales pentru pasionaţii de fotografie, când frunzele căzute formează covoare arămii de-a lungul aleilor. Pe lângă macaci în parc mai putem găsi şi caprioare, dar şi peste 100 de specii de păsări. Rezervaţia este perfectă dacă în vacanţă sunteţi înşoţit de copii, deoarece sunt spaţii special amenajate pentru ei.

Turiştii pot hrăni maimuţele doar cu un preparat cumparat din parc şi n-au voie să se uite în ochii lor pentru un timp îndelungat.

În parc se găsesc şi telescoape care oferă o imagine panoramică asupra oraşului Kyoto. Surse online

Citit 2788 ori Ultima modificare Vineri, 19 August 2016 00:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.