Istorie pe apă/ Cele mai frumoase oraşe plutitoare din lume
Foto: Wuzhen, China

Istorie pe apă/ Cele mai frumoase oraşe plutitoare din lume
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Amsterdam, Olanda

Capitala Olandei, Amsterdam, are un lanţ de canale de peste un kilometru şi peste 1 500 de poduri. Pe parcursul unui an, în jur de trei milioane de oameni se plimbă cu bărci sau mini vapoare.

Stockholm, Suedia   

Canalele care străbat capitala Suediei leagă cele 14 insuliţe care aparţin Stockholmului. Unul dintre cele mai celebre şi vizitate canale este Canalul Regal Djurgården, care a fost construit folosind doar unelte ce pot fi găsite într-o gospodărie, în anul 1832.    

Ko Panyi, Thailanda 

Oraşul de pescari thailandez, Ko Panyi, din provincia Nga Phang este construit pe bârne şi este casa a peste 2.000 de oameni. Vizitatorii spun că oraşul este unul mic, dar care păstrează tradiţiile asiatice.

Xochimilco, Mexic

La sud de centrul istoric al capitalei Mexicului, la doar o oră distanţă, se află Xochimilco. Oraşul are mai multe canale şi insule create de către oameni de-a lungul timpului, iar din 1987 aparţine Patrimoniului Mondial UNESCO.

Uros, Peru

Oamenii din Uros trăiesc pe insule construite din stuf viu, pe lacul Titicaca, aflat la o altitudine de 3.812 m.

Santa Cruz del Islote, Columbia

Cu o populaţie de 1.200 de oameni şi doar 90 de case, oraşul plutitor din Columbia are cea mai mare densitate de locuitori dintre insulele din întreaga lume.

St. Petersburg, Rusia

Legendarul oraş rusesc are propriu sistem de canale construit de-a lungul râului Neva: peste o sută de canale şi 800 de poduri. Goethe numea St. Petersburgul „Veneţia din Nord”.

Wuzhen, China

Oraşul afla în provincia chineză Zhejiang a fost construit în urmă cu 1.300 de ani. Canalele şi podurile sale au fost realizate în timpul dinastiilor Ming şi Qing. Wuzhen este unul dintre cele 6 oraşe plutitoare antice chineze aflate la sudul râului Yangtze.

sursa: historia.ro

Citit 3179 ori Ultima modificare Vineri, 19 August 2016 00:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.