Obiective turistice aparte | Cele mai frumoase cimitire din lume

Obiective turistice aparte | Cele mai frumoase cimitire din lume
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cimitirul Père Lachaise este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Paris. Un milion şi jumătate de turişti se plimbă anual pe aleile cimitirului parizian şi caută mormintele lui Oscar Wilde, Frédéric Chopin, Édith Piaf sau Jim Morisson. Notorietatea persoanelor înmormântate aici este elementul care atrage atâţia turişti la Père Lachaise.

Cimitirul Vesel  este un loc de veselie şi voie bună, în care crucile colorate şi pictate amintesc de vieţile celor înhumaţi. Ideea cimitirului a fost inspirată dintr-un vechi obicei al dacilor, pentru care moartea nu era un eveniment trist, ci reprezenta doar trecerea spre o altă lume.

La Recoleta este cel mai cunoscut cimitir din capitala Argentinei. A devenit atracţie turistică datorită persoanelor cunoscute înhumate aici. Cimitirul datează din secolul al XIX-lea şi impresionează prin cavourile maiestuoase, construite în diverse stiluri – baroc, neogotic sau Art Deco.

Zentralfriedhof din Viena este unul dintre cele mai mari cimitire din lume. A fost conceput în 1870 după planurile unor cunoscuţi arhitecţi peisagişti şi deschis începând cu 1874. Aici sunt înmormântaţi compozitori faimoşi precum Brahms, Beethoven şi Mozart.

Cimitirul Protestant din Roma se află într-o superbă grădină situată în apropiere de centrul Romei. Locul impresionează prin sculpturile monumentale care împodobesc mormintele.

Cimitirul Highgate din Londra a fost desemnat rezervaţie naturală. Peste 53.000 de persoane sunt înmormântate în această imensă grădină ce se întinde pe o suprafaţă de 15 ha, între care şi Karl Marx, Douglas Adams şi George Eliot.

sursa: historia.ro        

Citit 2539 ori Ultima modificare Vineri, 30 Septembrie 2016 16:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.