Din Asia în Europa, unele dintre cele mai accesibile destinaţii turistice

Din Asia în Europa, unele dintre cele mai accesibile destinaţii turistice
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Hanoi, Vietnam

Vietnamul este cunoscut ca o destinaţie turistică accesibilă din punct de vedere financiar, însă regiunea de nord Hanoi este, de multe ori, ignorată de turişti. Este păcat, pentru că acolo este locul în care găseşti privelişti senzaţionale şi o cultură locală nealterată de trecerea timpului. De la terase de orez, munţi falnici, drumuri întortocheate şi până la localnici primitori, toate sunt incluse în aventura vietnameză. Potrivit experţilor Forbes, turiştii găsesc camere de hotel la preţuri între 10-15 dolari pe noapte sau hosteluri pentru 5 dolari pe noapte. Preţul mâncării variază între 0,50 şi 2 dolari de persoană, iar transportul dintr-un oraş în altul nu costă mai mult de câţiva dolari.

Bishkek, Republica Kârgâzstan

Cu 93 la sută din suprafaţă ţării acoperită cu munţi, o istorie şi cultură bogate care însumează mii de ani, Kârgâzstan este una dintre ţările cele mai spectaculoase, dar subevaluate din lume. Capitala, Bishkek, este un centru important, extrem de potrivit ca punct de plecare pentru a explora Asia Centrală. Oraşul încă păstrează resturi ale Drumului Mătăsii, cum ar fi Turnul Burana şi oferă numeroase oportunităţi incredibile pentru pasionaţii de drumeţii, în munţii din jur. În plus, Republica Kârgâzstan este surprinzător de accesibilă. Cazarea costă aproximativ 15 dolari pe noapte şi un fel de mâncare începe de la 2 dolari.

Lisabona, Portugalia

Lisabona oferă un bun mix de muzee, clădiri istorice, o viaţă de noapte senzaţională, dar şi pieţe şi cafenele unde te poţi relaxa şi poţi privi lumea din jur. Mulţi turişti se îndrăgostesc de-a dreptul de acest oraş, care oferă o atmosferă veche, curajoasă şi plină de caracter. În plus, este o destinaţie mult mai ieftină decât multe alte destinaţii europene, cu oferte de cazare ce pornesc de la 30 de dolari pe noapte.

Creta, Grecia

Cea mai mare insulă din Grecia, Creta este o destinaţie perfectă pentru cei care vor să se distreze şi au un buget redus, deoarece găzduieşte numeroase cluburi şi restaurante, cu preţuri accesibile. Creta se poate lăuda cu o serie de plaje idilice, unde te poţi relaxa la soare. În plus, există o mulţime de opţiuni de cazare la preţuri mici, concurând astfel cu zonele mult mai cunoscute din Atena şi Santorini.

Palawan, Filipine

Filipine este o destinaţie turistică din ce în ce mai căutată în 2017, iar Palawan este insula în care magia şi cultura rămân ceva mai neatinse, comparativ cu aglomerata Insulă Boracay. Palawan are unele dintre cele mai diverse peisaje şi unele dintre cele mai bune bazine acvatice din ţară. Vei găsi numeroase locuri minunate pentru snorkeling, scufundări şi explorarea peşterilor subterane. Palawan nu este o insulă cu o viaţă de noapte atât de activă cum este Boracay, ceea ce înseamnă că vei economisi mai mulţi bani, petrecând serile relaxându-te şi admirând cerul plin de stele, savurând cocktailuri exotice sau bere, în funcţie de preferinţe. Se pare că berea este destul de ieftină în Filipine.

Cape Point, Africa de Sud

În Cape Point poţi vedea pinguinii africani pe Plaja Boulder şi în Parcul Naţional Cape Point. Cu vedere la Capul Bunei Speranţe, vârful cel mai sudic al Africii înseamnă o excursie de o zi, ieftină, cu autobuzul de la Cape Town. Acesta excursie costă 35 de dolari şi reprezintă un must în 2017, susţin experţii Forbes.

Sursa: traveleuropa.ro        

Citit 3597 ori Ultima modificare Vineri, 20 Ianuarie 2017 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.