Viaţa în marş, la 92 de ani

Viaţa în marş, la 92 de ani

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

* Campioană. „Eu nu sunt o atletă foarte bună, sunt o atletă una care şi-a menţinut starea de spirit şi sănătatea. Bineînţeles, când te urci pe podiumul lumii, pe locul I, îţi cântă Imnul, te înfăşori cu drapelul, auzi mii de aplauze şi ţi se schimbă numele: nu te mai numeşti Elena Pagu, te numeşti România! Nu contează trofeul, contrează cinstea pe care i-o fac ţării”, a mărturisit  la „Chefi la cuţite”, Elena Pagu, deţinătoarea a opt titluri de campioană mondială, cinci de campioană europeană şi patru de campioană balcanică la marş. Da, mersul acela „na şi ţie, na şi ţie”, după cum avea să glumească declarând, când a fost întrebată câţi ani are, „şapteş’ treaba mea”. Pentru ca mai apoi să-şi mărturisească vârsta - 92! Iar la ultimul campionat, în Coreea de Sud, a stabilit record mondial la zece kilometri marş. N-a fost sportivă de performanţă, ci asistentă medicală, dar s-a antrenat în cei opt ani de liceu în care a făcut zilnic naveta câte 14 kilometri. La pensie s-a apucat de marş! Doamna Elena n-a gătit, ci „s-a jucat”, preparând nişte delicioase savarine de casă cu care i-a cucerit pe chefi! E drept, chef Scărlătescu a primit două savarine în loc de una şi o floare! Că aşa arată declaraţiile de dragoste la 92.

Citit 1098 ori Ultima modificare Marți, 06 Noiembrie 2018 19:00

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro