Românii au talent… de foame

Românii au talent… de foame

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

* Răutăţi gratuite. „Ce caută japonezii, etiopienii, ruşii… ce-or mai fi ei la «Românii au talent»? Ce, noi n-avem români talentaţi?”, este comentariul nefericit pe care-l aud sau văd de fiecare dată când pe scena unui concurs naţional de talente urcă un străin. Desigur, şi românaşii noştri uimesc lumea pe la emisiunile altora, dar asta nu se pune. În realitate, cred că e un câştig faptul că nişte concurenţi străini vin special aici, să ne ofere momente fabuloase. Iată, de pildă, Kiriku Brothers au fost şi la „Spaniolii au talent”, au venit şi la „Românii au talent”, chit că sunt etiopieni. M-a impresionat mărturia lor din culise: „N-am făcut nimic fără Dumnezeu. Ne gândim mereu că ne ajută”. Momentul lor de acrobaţie a fost mai mult decât spectaculos. Realmente, am avut senzaţia că fratele cel mic nu are oase în el, că-i o păpuşă elastică zburând prin aer. „Incredibil! Incredibil moment!” s-a strigat şi de la masa juriului, care i-a copleşit cu laude pe etiopieni. Asta până când s-au retras de pe scenă şi am auzit-o pe Andra: „Dansează ăştia de foame, săracii, pe-acolo!”. Iar Andi a continuat: „Cam asta-i! Se vede întotdeauna: când oamenii o duc greu în ţara lor sunt dispuşi la eforturi supraomeneşti”. Eu ştiu că nici ursul nu joacă de bună-voie, dar mi se pare nedrept să pui sărăcia pe seama unui har lăsat de Dumnezeu!

Citit 1419 ori Ultima modificare Marți, 11 Februarie 2020 18:53

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro