Se-aprinde pe cer Steaua Crăciunului?

Se-aprinde pe cer Steaua Crăciunului?
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Ca magii spre Bethleem. Drumul "Legendarul astronom german Johannes Kepler a fost primul care a indicat, în secolul al XVII-lea, că Steaua Crăciunului ar fi de fapt conjuncția unor planete", aşa începea ştirea Pro Tv care m-a făcut să ciulesc urechile şi să privesc spre televizor. Mai ales că puţin mai devreme răsunase prin bloc "Steaua sus răsare,/ ca o taină mare!".

"Pregătiți-vă pentru un eveniment astronomic unic, într-o viață de om. Pe 21 decembrie, planetele Jupiter și Saturn se vor alinia cu Pământul și vor fi atât de aproape una de cealaltă cum n-au mai fost de câteva sute de ani. Cele două corpuri cerești, care aproape se vor suprapune, vor putea fi văzute cu ochiul liber, ca o planetă dublă, mare și strălucitoare", spunea Ştirea Pro TV. Se va întâmpla imediat după apusul soarelui, adică după ora 16,49, iar planetele vor străluci puternic una lângă alta, până aproape de ora 19. Cu o singură condiție, însă: să priviți către vest, spre linia orizontului, dintr-o zona unde vizibilitatea nu este obstrucționată, aşa cum se întâmplă în centrul oraşelor.

Astrologii consultaţi de Pro Tv susţin că apropierea aceasta atât de mare dintre Jupiter și Saturn este de bun augur: "Se desface matricea astrală a ceea ce a generat pandemia în 2020". Jur, e tot ce am vrut să aud! Hai cu alinierea! Şi cu vaccinul!

Citit 1458 ori Ultima modificare Joi, 10 Decembrie 2020 19:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.