Cui nu-i (mai) trebuie Crăciun şi Anul Nou

Cui nu-i (mai) trebuie Crăciun şi Anul Nou
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Să ne umplem sărăcia cu bla-bla... "Vin sărbătorile, vin sărbătorile! Altfel murim de foame şi de frig ştiind că avem Guvern! Că PSD şi PNL şi UDMR fură împreună, tată, în echipă! Monolit! Te cuprinde aşa un sentiment de zădărnicie... Mai bine îi citesc ceva domnului Iohannis, deşi la ora asta doarme de sare şpanul din el. Iată: jumătate dintre familiile de la ţară ar anula sărbătorile în 2021 din lipsa banilor. Iar un părinte din şase nu are nici măcar 10 lei pentru a-i cumpăra un cadou copilului, asta arată un studiu realizat de World Vision Romania. Da. Aici suntem", a spus luni, la Prima Tv, Dragoş Pătraru la "Starea Naţiei".

Deşi era cald şi bine în fotoliul din care urmăream emisiunea, m-a cuprins, pe loc, un frig visceral. Mi-am adus aminte de o dimineaţă de 6 decembrie 2005, în care m-am dus să împart nişte ajutoare la familiile sinistrate de inundaţii. Am întrebat câţiva prichindei ce le-a adus Moş Nicolae şi mi-au răspuns, cu privirile în noroiul de pe drum: "O portocală". În spatele lor, cu mâinile înfrigurate, stătea mama, care mi-a şoptit după ce s-au îndepărtat copiii: "Nu le-a adus nimic, doamnă, dar le e ruşine să spună". Dar las’, vorba lui Pătraru, "ne petrecem noi sărăcia cumva, ne mai umplem lipsa de viitor cu o glumiţă, cu nişte înjurături cu nişte bla-bla…"

Citit 520 ori Ultima modificare Marți, 23 Noiembrie 2021 21:23

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro