Cum să mănânci desert fără se te îngrași

Cum să mănânci desert fără se te îngrași
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Sănătate. Recunosc cinstit, dacă am de ales între o prăjitură, clătită, felie de tort, de cozonac sau de plăcintă și o bomboană, aș alege ultima opțiune convinsă că „bomba calorică” nu e așa de mare. Știți cum se spune: un minut pe buze, o viață pe șolduri. Ei bine, nu-i chiar așa cum credeam eu. O fi bomboana mai mică decât clătita, dar explozia de calorii o întrece. Cel puțin așa lăsa de înțeles dr. Lygia Alexandrescu - specialist în nutriție, în reportajul Știrilor Kanal D „Cum să mâncăm desert, fără să ne îngrășăm”. Bomboana mea „nevinovată” e de fapt un dulce extrem de concentrat. Și dacă nu e din ciocolată neagră sau de foarte bună calitate, cu un procent foarte mare de cacao, atunci e un zahăr gratuit: calorii goale, care dau multă energie, pe care nu o putem consuma. „Este important să ne întrebăm ce ne aduce acel desert. Să alegem varianta consistentă a unui dulce de calitate: pandișpan, clătită, care ne aduce și un pic de ou, de lapte, sau un fruct, cum e plăcinta cu mere. În momentul în care se consumă doar zahăr în formă brută, crește glicemia. Acea fibră din aluat se opune creșterii cantității de insulină pe care trebuie să o elibereze pancreasul”, explica medicul. Cert este că, din rația zilnică, doar zece la sută ar trebui să fie consumul de zaharuri simple. Și evident, desert doar în prima jumătate a zilei. Să ne fie de bine!

Citit 1026 ori Ultima modificare Miercuri, 24 August 2022 23:26

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.