Bonsai de ciocolată amară cu zahăr ars și melci de companie

Bonsai de ciocolată amară cu zahăr ars și melci de companie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Excentric. Supă de solzi de pește dreasă cu scobitori, cuie la cuptor asezonate cu bolduri, fulgi de găină cu gheruțe de curcan? Cam așa improvizam așteptând să gătească Iulia Albu la ”Chefi la cuțite”. Sub cloșuri, cei trei chefi au găsit câte o frunzuliță anemică de mentă, montată în mijlocul farfuriei. „Farfurie din lumea lui Peter Pan. Sau din Metaverse!”, a fost verdictul chefilor care au scos cuțitul de aur și notele de zece pentru desertul invizibil. Când s-au deschis ușile, și-a făcut apariția Iulia Albu, cu un platou pe care trona un spectaculos bonsai din ciocolată amară, cu un coronament de zahăr ars. Operă de artă! Aproape că aș fi gustat și eu până am aflat ce animale de companie mai crește Iulia Albu: „Am 56 de melci africani uriași, un tegu și doi buldogi francezi”. Tegu e un soi de șopârlă mare a cărei coadă poate fi gătită și mâncată. Melcii africani uriași pot fi și ei mâncați, iar lui chef Dumitrescu deja îi lăsa gura apă: „12 merg la o porție. Tu de cei ai 56?”/ „Au făcut pui. Am început cu doi”, a răspuns Iulia. Care a povestit și cum și-a dat seama că noul ei partener este ”iubirea vieții”. A venit acasă și l-a găsit pe iubit cu cocoșul în brațe, la prima lui întâlnire cu înaripata. „A început să mă certe de ce are creasta atât de uscată, de ce nu-l dau cu ulei de cocos. El vorbea serios și eu am crezut că vrea să-l gătească”...

Citit 999 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Septembrie 2022 01:52

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.