Vedeta-paparazzo la contraatac

Vedeta-paparazzo la contraatac
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De cealaltă parte a faimei. După ce îl întâlneşte pe Austin, paparazzo la 14 ani, Adrian Grenier, vedeta serialului „Anturaj” decide că puştiul este materialul perfect pentru un documentar.

Iar HBO-ul difuzează deja „Tânărul paparazzo”, show-ul în care Grenier încearcă să îl înţeleagă pe băiatul tuns ca Justin Biber, vedeta devenind ea însăşi un soi de hărţuitor, avându-l însă în prim-plan pe „agresorul său”.

„Cât timp ai putea să te uiţi la pozele astea?”, îl chestionează Grenier pe Austin, absorbit de holbatul la instantaneele serbede făcute lui Lindsay, Britney sau J. Lo. „Oricât”, răspunde absent băiatul.

În show apar Matt Damon, Eva Longoria, Kevin Dillon, Lindsay Lohan, Alec Baldwin, Brooke Shields, Kevin Connolly, Whoopi Goldberg, Paris Hilton, Jennifer Lopez, Britney Spears – toţi comentatori ai micului paparazzo şi ai ideii de curiozitate dusă la limită:

„Între public şi vedetă se creează o falsă relaţie, numită parasocială, în care fanul consideră că el ştie, că poate să comenteze viaţa unui star, că are dreptul acesta. Fanul consideră că exemplul oferit de star îl îndreptăţeşte să facă şi el aceleaşi alegeri, în viaţa de zi cu zi, deşi ceea ce imită el este un show tv”, explică un psiholog invitat.

Vrea Austin să devină fotoreporter? Se pare că nu, concluzionează Grier, după ce îi arată nişte poze premiate cu Pulitzer. Puştiul nu mişcă un muşchi pus în faţa dramelor umane: „Nu vrei să vezi poza cu sexu’ lui Britney”, îl întreabă el pe Grier.

Când însă ajunge să fie cunoscut – imagini de la filmări sunt difuzate pe posturile americane - şi să fie luat ca ţintă de foştii colegi de hărţuit vedete, băiatul devine brusc receptiv.

„Cum percepi acum urmărirea?”, vine întrebarea vedetei din „Anturaj”. „Este intrarea în intimitatea mea. E un viol”. Starul surâde – uite pe unul care a înţeles. În cinci ani ce vei fi? îl mai întreabă. „În nici un caz paparazzo”. „Îţi ofer prietenia mea şi o relaţie în afara camerei. Una în care să nu ne mai manipulăm unul pe celălalt, în care exploatarea să fie lăsată afară”.

Iar băiatul ahtiat de faimă acceptă şi filmarea se opreşte. Un exerciţiu, spuneaţi? Just, altul decât „no comment”.

Citit 1223 ori Ultima modificare Duminică, 16 Octombrie 2011 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.