Iubitule, păruieşte-mă pe bani!

Iubitule, păruieşte-mă pe bani!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Până acum nu am crezut că ieftinătatea intitulată „Să te prezint părinţilor” (Antena 1) ar putea avea vreodată pretenţia de emisiune educativă, însă iată că marile temeri s-au materializat. Mai pe scurt, recentul episod nu a mai fost o poveste de tot râsul (adică amuzant-stupidă pe seama protagoniştilor cu pretenţie de actori care respectă acelaşi scenariu stupid: el şi ea se iubesc, iar părinţii nu acceptă relaţia), ci o pseudo-commedie dell'arte, în care însă prologul, cu prezentarea subiectului real este inversat cu epilogul, iar „măştile” tradiţionale – trândavul, intrigantul, naivul – sunt înlocuite cu cele ale societăţii noastre – piţi, băiatul de bani gata şi soţul mitocan.

Pe scurt, Ea îl iubeşte pe El. Ea provine dintr-o familie modestă, el e băiat de bani gata. În familia lui, Bărbatul îi asigură soţiei tot confortul material, după ce în prealabil – adică în tinereţe – a bătut-o la greu, plus că i-a aplicat una bucată fier de călcat încins pe mână. De ce, doar am putea bănui, căci doamna nu poartă tercot care se şifonează ci doar jerseu… În prezent, marele Bărbat, om de afaceri cu secretară blondă cu picioare lungi, nu o mai bate decât preventiv pe Doamna casei care, în schimb, defilează prin casă cu mânuşi până la cot şi în rochie de seară. „Eu cred că bărbatul trebuie să aducă bani în casă iar femeia să-l respecte”, îşi expune zdrahonul –mitocan teoria de viaţă, intrând în propria sufragerie cu secretara blondă atârnată (iniţial, dar şi după) de gât.

„Este drept că nu mi-a lipsit nimic de când sunt cu el, dar cât am suferit”, murmură şi Doamna casei, lividă la vederea iubitului şi stimatului soţ şi a nestematei sale blonde. După chipul şi asemănarea tatălui, fiul se comportă la fel. Motiv pentru care o bumbăceşte pe viitoarea sa soţie pe unde şi cum poate: o trage de păr, îi învineţeşte un ochi, dă cu picioarele în ea. Fata, îndrăgostită de ideea de viitoare soţie de milionar în euro suportă, stoic, justificând părinţilor vânătaia cu eternul „am căzut”, iar loviturile sonore din dormitor cu „o simplă joacă”. În final, sătulă de bătăi şi ajutată de fratele care şi-a filmat viitorul cumnat cum o snopeşte în bătaie, Ea decide să îl părăsească. Moment în care se trezeşte şi Doamna, anunţându-şi mitocanul de bărbat că „divorţez  şi eu şi o să-ţi iau jumătate de avere, măcar să ştiu că n-am suferit degeaba”. Morala: dacă iubitul te bate, poţi suporta sau nu. Dacă suporţi îndeajuns de mult, îi poţi lua apoi şi averea, sau măcar jumătate din ea!

Citit 1719 ori Ultima modificare Vineri, 16 Decembrie 2011 11:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.