Anorexie de la vârsta de trei ani. Copiii care se luptă cu moartea din cauza problemelor de nutriţie

Anorexie de la vârsta de trei ani. Copiii care se luptă cu moartea din cauza problemelor de nutriţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Anorexia începe să afecteze şi copiii cu vârste fragede. Cel mai tânăr minor care suferă de această boală are numai trei ani. Cazul nu este singular în rândul copiilor, alte sute de minori din Marea Britanie fiind trataţi în spital pentru anorexie şi bulimie.

Doctorii susţin că societatea îi presează pe copii să aibă un corp perfect, acesta fiind motivul pentru care ei au probleme de nutriţie.

Din 2009 până în prezent, 600 de copii cu vârste sub 13 ani au fost trataţi pentru probleme de alimentaţie, majoritatea dintre aceştia suferind de anorexie sau bulimie. Conform statisticilor de la 35 de spitale, 197 dintre aceştia având între cinci şi nouă ani.

Medicii consideră că statisticile, care sunt îngrijorătoare, nu îi prezintă decât pe copiii anorexici sau bulimici care primesc îngrijire, numărul minorilor care suferă de aceste boli fiind mult mai mare.

"Copiiilor le trebuie între 18 luni şi doi ani şi jumătate să realizeze că au o problemă de nutriţie şi să caute tratament pentru aceasta. Lucrăm numai cu copii până la 16 ani şi majoritatea problemelor de nutriţie apar în adolescenţă, aşa că unii ajung să fie trataţi ca adulţi. Aproximativ 5% dintre copii mor în cele din urmă din pricina bolii", a declarat doctorul Malcolm Bourne, medic psihiatru la East Lancashire Hospitals NHS Trust.

Citit 8848 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.