Politica, manelele şi acoperişurile eco

Politica, manelele şi acoperişurile eco
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Veste bună vara are. Se pare că nu doar canicula s-a decis să facă o vizită prin România, ci şi premierul Victor Ponta, cel care a absentat aproape o lună din ţară, ocupat fiind cu nişte operaţii pe la turci. Acum, că l-o fi cucerit ţara lui Suleyman sau vreo cadână de pe-acolo n-avem de unde să ştim. Cert este că premierul e decis, chiar şi în cârje, să îşi reia funcţia începând cu 9 iulie, motiv pentru care i-a şi făcut o cerere preşedintelui, prin care îi cere să înceteze interimatul lui Gabriel Oprea. Măi, domn’ prim-ministru, ce baclavale ţi-au dat turcii ăştia de eşti aşa hotărât?  Şi ţi-a mai trecut şi frica de DNA. Ale naibii rahaturi... turceşti.

* Manele peste tot. De parcă nu ar fi de ajuns că traficul, microbuzele, bicicletele, parcurile şi barurile au fost invadate de manele, nici la televizor nu scapi de ele. Dar stai, că la televizor ele erau de mult. Mai ales pe anumite posturi, unde se pare că artiştii „fără număr” fac parte din coloana sonoră a emisiunilor. Ce-mi veni, vă întrebaţi? Păi, ce speranţă să avem de la ăştia mici să treacă bacul fără să scrie perle prin lucrări, când tot ce văd ei sunt doamne şi domnişoare în toată firea care se rup în figuri pe ritmuri orientale şi balcanice, cu versuri despre bani, duşmani şi valoare? Nici nu mă mir că sunt eleve care se visează educatoare, dar habar nu au ce e ăla acordul dintre subiect şi predicat. O fi ceva legat de UE?

* Acoperişuri verzi în România, un proiect care prinde contur. Ce e drept, asta nu ar fi o idee rea, mai ales că sunt o sumedenie de oraşe unde aerul este extrem de greu de respirat. Da, uzine şi fabrici nu prea mai sunt, dar s-au înmulţit maşinile într-un aşa hal încât nici nu se mai simte lipsa combinatelor siderurgice. Astfel de idei ecologice sunt vechi prin Europa sau Statele Unite ale Americii, dar românul e tot român. Dacă nu are o roşie şi un castravete pe bloc, nici să nu audă de aşa ceva. Păi, cum, să pună el plante care doar să oxigeneze oraşul pe bloc? Nu, nene, legume, fructe, garduri metalice, uşi, alarme, câini de pază şi babe vizoriste. Doar nu renunţăm la tradiţii!

Sursă foto: captură Digi24

Citit 1391 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Iulie 2015 13:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.