Mitul ardeleanului calm a fost spulberat

Mitul ardeleanului calm a fost spulberat
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* În sfârşit, violatorii au primit o pedeapsă cu executare, aşa cum a vrut gloata. Dar cam puţin, după părerea mea. La urma urmei, să iei cel mult opt ani de închisoare pentru un viol în grup, mi se pare o bătaie de joc la adresa sistemului juridic dintr-o ţară europeană, ca să nu mai spun de populaţie. Asta ce înseamnă? Că oricine are mâine chef să violeze o tânără domniţă are un precedent care îi va asigura şederea în pârnaie cel mult 8 ani? Şi staţi, că asta nu e tot. Decizia judecătorilor nu e definitivă, ceea ce înseamnă că poate fi atacată. Dar violată când va fi?

* Nu dai banii, o iei urât! Cam aşa merg lucrurile în judeţul Cluj, unde o altă tânără domniţă (ce naiba se întâmplă cu ele, că prea îşi iau toate bătaie de la o vreme!?) a fost biciuită, ca în filmele cu masochişti, de verişorul ei, pe motiv că nu ar fi vrut să îi dea 20 de lei în plus faţă de ce îi datora. S-ar părea şi că tânăra a leşinat de trei ori, sub privirile îngrozite ale maică-sii care ţipa. Numai că domnişoara a fost şi încăpăţânată, nu a vrut să se oprească ăla din bătaie, pe motiv că există lege care să îl pedepsească. Păi, deşteapta satului, preferi să te omoare, doar pentru că există lege? Care lege, aia care i-a lăsat în control judiciar pe violatorii din Vaslui timp de aproape un an, că oricum nu reprezentau mare pericol pentru societate? Sau aceeaşi lege care a eliberat-o pe mama fetiţei de opt ani, trimisă la produs prin vecini, culmea, pentru a avea grijă de fetiţă? Şi cică ardelenii sunt şi calmi, şi deştepţi. S-a mai spulberat un mit!

* Continuând cu femeile bătute, că deja e o modă, o doamnă a luat o palmă fix pe plajă, că şi-a pus prosopul unde nu trebuia. Acum, sinceri să fim, doamna a şi căutat-o. Când vezi că vine spre tine un urs, plin de tatuaje şi cu palma mai mare decât jumătate din bărbată-tu, te iei la harţă cu el? Nu, pentru că nu te dai la urs cu mâna goală. Dar românului îi place scandalul, cum să nu îi placă. Dacă doar asta vede la televizor, doar asta face. În rest, noi să fim sănătoşi. Că bătăi şi violuri o să mai avem...

Citit 1534 ori Ultima modificare Marți, 18 August 2015 15:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.