Circ cu blănuri şi babe la casa Zăvoranu

Circ cu blănuri şi babe la casa Zăvoranu
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Într-un aşa-zis gest de bunăvoinţă şi dărnicie, Oana Zăvoranu a zis că o să doneze toate lucrurile mă-sii, Dumnezeu s-o ierte. Anunţul a fost făcut pe facebook, dar, cumva, la poartă s-au adunat numai persoane de vârsta a treia, amatoare de o nurcă, o jachetă, nişte linguri de argint, pahare de cristal, ceva. Mai bine decât la deschiderea unui nou supermarket, că aici totul era gratis. Dar, ce să vezi, Oana le-a mai pregătit şi o surpriză. Cine vrea hainele maică-sii trebuie să ştie istoria familiei, lucru care i-a cam înfuriat pe iubitorii de gratuităţi. "Păi ce, mai întâi să dea lucrurile de care nu mai are nevoie, apoi pentru restul, cine vrea, să răspundă la întrebări", s-a plâns o pensionară. "E păcat, maică, să dai lucruri de pomană după prânz, că apune Soarele şi te bate Dumnezeu", se lamenta alta.

* Deci, că eu nu prea am înţeles, e păcat să dai lucruri de pomană după prânz, nu să te îmbulzeşti ca cireada de vite la poarta defunctei, în speranţa că prinzi o haină de câteva mii de euro? Pff, ce s-a mai schimbat religia asta. Dar, dacă anunţul s-a dat pe facebook, că na, doar nu era Zăvoranca să trimită porumbei călători ori scrisorele parfumate, cum au aflat toţi pensionarii de asta? Unii din Bucureşti, alţii tocmai de pe la Timişoara, toţi au răspuns pozitiv chemării, mai ceva ca la moaşte. Să înţeleg că acum şi pensionarii stau pe internet şi dau follow tuturor piţipoancelor pe care le văd la Capatos?

* "Puteam să le vând pe zeci de mii de euro, dar nu am vrut!". Mă, darnică Oana Zăvoranu, n-am ce zice. Păcat că îi place bălăcăreala, dar fără circ parcă nu merge pâinea. Zice moştenitoarea banilor că dă lucrurile mă-sii de pomană ca să îi facă în ciudă, că defuncta a fost "o zgârcită şi o nedarnică, toată viaţa". Ştiţi vorba aia, de morţi numai de bine? Ceva îmi spune că Oana Zăvoranu nu a auzit-o prea des, că altfel nu îmi explic de ce o face pe maică-sa de rahat chiar şi după moarte.

Citit 1211 ori Ultima modificare Joi, 22 Octombrie 2015 12:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.