Pisica de rasă s-a jucat cu şoriceii de câmp

Pisica de rasă s-a jucat cu şoriceii de câmp
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* "Manchester City arată ca o pisică de rasă", spuneau, marţi seara, comentatorii ProTV de la meciul pe care Steaua îl disputa pentru accederea în grupele Ligii Campionilor. O pălărie prea mare, până la urmă. Dar, dacă echipa engleză era o pisică de rasă, atunci ce erau românii noştri? Şoricei de câmp, dezorientaţi de întâlnirea cu un exemplar bine crescut, hrănit cu pedigree şi pieptănat de fiecare stăpân? Tot ce e posibil, având în vedere că aplombul le-a fost tăiat scurt, iar obişnuinţa cu prădătorii mai puţin agresivi, lenţi şi cu coada plină de pământ le-a fost fatală.

* "Doar Dinamo Bucureşti" a fost coregrafia care a dat tonul dezastrului. Anticipând, parcă, un meci în care pe teren avea să fie doar o singură echipă, fanii dinamovişti au decis să îşi bată joc şi de galerie, aşa că i-au îmbrăcat pe toţi în alb şi roşu, le-au pus plăcuţe în aceeaşi culoare în mâini şi au dat tonul distracţiei. La urma urmei, la asta se rezumă fotbalul românesc: distracţie. Că de sport, mai greu poate fi vorba.

* "Soţia şi mama lui Gigi Becali s-au rugat la biserică înaintea meciului cu City", titrau cei de la Kanal D, marţi seara, înainte de partidă. Deh, pe teren nu au fost nici Arsenie Boca, nici Sfântul Ilie, nici Sfântul Gheorghe. Au fost doar alde Enache şi Muniru, mai buni la lovit picioarele adversarilor decât mingea. A zis bine Becali că nu s-a mai băgat nici Dumnezeu. Normal, că doar El dă, dar nu bagă şi în... poartă?

* După aşa un meci, nu mai rămân decât comentariile celor doi purtători de vorbe din timpul meciului, de la Pro TV. "Niţă, un portar imbatabil", la scorul de 3-0 pentru Manchester City, mi-a adus aminte de Florin Mihoc, comentatorul TVR care, în timpul partidei Brazilia - Camerun de la Cupa Mondială din 2014, a zis "Au fost deja două goluri, văzute doar de mine, dar care n-au fost goluri şi alte două văzute de toată lumea, care într-adevăr au fost goluri". Adică cum, coane Fănică?

Citit 1007 ori Ultima modificare Miercuri, 17 August 2016 16:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.