O nouă ediţie a Festivalului ”Gulliver”, pentru micii şi marii spectatori

O nouă ediţie a Festivalului ”Gulliver”, pentru micii şi marii spectatori
Scenă din spectacolul "Cartea lui Apolodor"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Festivalul Internaţional de Animaţie „Gulliver”, eveniment organizat de Teatrul de Păpuşi „Gulliver”, cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Galaţi, va avea loc în perioada 13-18 mai, timp în care iubitorii de teatru de toate vârstele se vor putea bucura de spectacole şi activităţi diversificate, dedicate atât copiilor, cât şi tinerilor şi adulţilor.

Pentru cei mici, festivalul propune spectacole 3D, balet, teatru de păpuși, producţii pentru copii de 0-3 ani, dar şi întâlniri de poveste cu “Albă ca zăpada”, “Peter Pan”, “Mica Sirenă”, “Apolodor” sau “Fetiţa cu chibrituri”. Alături de titlui clasice, pe afiş apar şi spectacole cu nume inedite şi incitante: "Extraterestrul care îşi dorea ca amintire o pijama", "Pisicile nearistocratice" sau  "Mini-omul de ştiinţă".

Trupe de teatru de animaţie din România, Vietnam, Italia, Portugalia, Israel, Turcia, Republica Moldova şi Bulgaria vor veni la Galaţi şi vor concura pentru premiile festivalului.

Adolescenţii şi adulții vor avea, şi ei, parte de spectacole inedite şi antrenante, în cele şase zile de festival. Direct de pe platourile de filmare “Las Fierbinți” vor ajunge îndrăgiții actori de comedie Marius Florea Vizante, Gheorghe Ifrim şi Radu Gabriel, în “Filarmonica de comedie”, un spectacol de miniaturi umoristice, cu şi despre români.

O mare bucurie vor avea fanii Adei Milea, care vor gusta umorul său contagios în spectacolul-concert “Amintiri”. Această nouă creaţie a Adei Milea explorează lumea copilăriei, de data aceasta pornind, cu umor şi ingeniozitate, de la textul clasic al lui Ion Creangă.

În premieră pentru publicul gălăţean, Festivalul "Gulliver" aduce pe scena Dramaticului un spectacolul de teatru-dans contemporan, “Basma curată”, construit pe baza rememorării originii culturale româneşti, pornind de la basmele şi obiceiurile tradiţionale româneşti.

În plus, ca şi în anii anteriori, Grădina Publică va deveni tărâmul fermecat al copiilor, începând cu ora 18,00. Organizatorii au pregătit spectacole de magie, poveşti cu zâne, cabaret pe sfori, păpuşi gigant, dragoni uriaşi, îngeri pe picioroange, statui vivante, dar şi numeroase ateliere de construcţie păpuşi din materiale reciclate, lupte cu spada, jonglerii, teatru de umbre şi animaţie interactivă, ce vor trezi veselia celor mici.

Citit 2127 ori Ultima modificare Joi, 02 Mai 2019 01:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.