Galaţiul, capitala fanfarelor pentru a 15-a oară

Galaţiul, capitala fanfarelor pentru a 15-a oară
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Cea de-a XV-a ediţie a Festivalului internaţional de fanfare şi de orchestre de marş şi promenadă "Iosif Ivanovici" va începe vineri, 5 iulie. Până pe 7 iulie, 300 de artiști din România și Republica Moldova vor vizita Galaţiul în cadrul acestei ediţii, anunţă instituţia organizatoare - Centrul Cultural "Dunărea de Jos".

Evenimentul se va desfăşura consecutiv în două locuri, în Grădina Publică, pe scena festivalului şi în Foişor, şi pe Faleza Dunării, la Foişor.

Mâine, de la 18,30, Festivalul "Iosif Ivanovici" va debuta cu parada formaţiilor, urmată de un concert care se va derula până la ora la 22,15, pe scena din Grădina Publică. Aproape în paralel, între orele 19,30 şi 20,30, la foişorul de pe Faleză, spectatorii vor avea parte de concerte cu un repertoriu extrem de variat.

Spectacolele vor continua şi în celelalte două zile. Pe 6 iulie, spectatorii sunt aşteptaţi în Grădina Publică, la Foișor, de la 10,30 dimineaţa, dar şi seara între orele 19,00 - 22,30. Pe Faleză, spectacolul este programat între orele 19,30 - 20,30.

Duminică, 7 iulie, va fi un concert de la ora 10,00 în Grădina Publică, după care spectacolul va fi reluat, în acelaşi loc, în intervalul 19,00 - 22,00. Gălăţenii care nu ajung în Grădina Publică se pot bucura de o oră de muzică de fanfară pe Faleză, la Foişor, între 19,30 şi 20,30.

Vor fi prezente în festival, la această ediţie, Fanfara "Valurile Dunării", a Centrului Cultural "Dunărea de Jos" - orchestra-gazdă, Orchestra de Suflători "Valahia", din Giurgiu, Fanfara "Muzica apelor", din Constanța, Orchestra "Mezzoforte Soul Music", din Otopeni, Orchestra "Model" a Departamentului Trupelor de Carabinieri al Republicii Moldova, Fanfara "Ceadîr Lunga" din Găgăuzia - Republica Moldova, Fanfara Clubului Elevilor şi Copiilor din Târgu Secuiesc şi, tot din Republica Moldova, Fanfara "Valentin Luchianov" din Zaim, Fanfara comunei Slobozia Mare. De asemenea, ne vor încânta majoretele Clubului Copiilor din Câmpia Turzii.

Repertoriile orchestrelor vor fi de o mare diversitate, de la specific etnic, tradiţional, sau orchestraţii după hituri, muzică de film sau lucrări clasice, până la compoziţii pentru fanfare.

Citit 3041 ori Ultima modificare Joi, 04 Iulie 2019 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.