Festivalul de teatru studenţesc, într-o singură zi

Festivalul de teatru studenţesc, într-o singură zi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Vineri, 8 octombrie, se deschide, la ora 16,45, în Sala de spectacole a Casei de Cultură a Studenţilor (CCS) Galaţi, Festivalul de teatru studenţesc "ActFest". Este un festival competitiv, pentru secţiunile "Amatori" şi "Şcoli de teatru". Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, în baza certificatului verde COVID, aşa cum cere legea. Întrerupt anul trecut din cauza pandemiei, evenimentul naţional continuă acum, organizat cu grijă şi eforturi.

De la ora 17,00, veţi putea viziona, în sala de spectacole, piesa "Pasagerii" - un text de factură fantastică, cu umor, ritm, întorsături neaşteptate, metaforă, energie şi emoţie, scris de dramaturgul şi scenaristul de televiziune american Sam Bobrick, care a câștigat trei premii "Writers Guild of America", pentru realizări de televiziune, precum serialul "Salvaţi de clopoţel". Spectacol cu studenţii promoției 2021 a Facultății de Arte din cadrul Universității "Dunărea de Jos" (spectacol de licență, coproducție a Universităţii cu Teatrul Dramatic "Fani Tardini"). Regia: lect. univ. dr. Florin Toma, managerul Teatrului Dramatic. Scenografia: plasticianul Daniel Divrician.

De la ora 19,40, se va desfăşura spectacolul "Femeie, ochi alunecoși, inimă zburdalnică…", adaptare după I. L. Caragiale, cu trupa Teatrului studenţesc "Moft", a CCS Ploieşti. Regia: Antoneta Trifu - care acum o lună lansa un interesant "one woman show", după comedia "Pygmalion", de George Bernard Shaw, ca melodramă, cu replici noi. Scenografia: Alexandru Iordache. Coordonatoare de teatru de peste patru decenii, doamna Trifu a "păstorit" multe trupe studenţeşti, contribuind la "renaşterea" acestora. Regizoarea a cucerit în ediţia precedentă a "ActFest" Premiul pentru Creaţie. Din cadrul aceleiaşi trupe, Irinel Pană (actor, profesor de actorie, regizor scenograf) a câştigat, în 2018, Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal.

De la ora 20,20, în aceeaşi sală, va avea loc proiecţia spectacolului filmat "Fetiţa cu brichetă", de Victor Cilincă, jucat mult în ţară şi în Germania. Interpretează trupa "DA" din Reşiţa. Regia: Dan Mirea, cu nenumărate succese şi la Galaţi, la Teatrul "Fani Tardini", Teatrul "Nae Leonard" şi Teatrul din Buzunar. Joacă actorii Andrada Samoilă şi Ionuţ Ghinea (pe care l-aţi putut vedea şi în filmul "După dealuri", premiat la Cannes).

De la ora 21,20, va avea loc Gala de premiere, cu distincţii pentru interpretare, punere în scenă, originalitate şi scenografie.

Citit 1722 ori Ultima modificare Vineri, 08 Octombrie 2021 03:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.