Rembrandt, Tițian, Rubens și Da Vinci, într-o expoziție de excepție, la Galați

Rembrandt, Tițian, Rubens și Da Vinci, într-o expoziție de excepție, la Galați
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos va fi gazda expoziției "Sacru și Profan în gravura europeană a secolelor XV-XIX", informează Arhiepiscopia Dunării de Jos. Expoziția, al cărei vernisaj va avea loc vineri, 6 mai, de la ora 14.00, este organizată de Muzeul eparhial în parteneriat cu Muzeul Național ”Brukenthal” și Asociația Culturală ”Pictor Octavian Smigelschi” și aduce în fața publicului aproximativ 100 de lucrări grafice realizate de cei mai cunoscuți artiști ai lumii: Durer, Rubens, Da Vinci, Tițian, Rembrandt, Piranesi, Van Dyck, Teniers, Veronese, Goltzius, Goya, Velasquez, Callot, Boucher ș.a. Exponatele fac parte din colecția privată a avocatului George Șerban din București.

"Demersul expozițional început în anul 2021 prin expoziția aniversară «3 secole Brukenthal, 3 secole de gravură europeană», se îmbogățește la Galați cu o expoziție ce acoperă jumătate de mileniu de artă și frumos din perioada secolelor XV-XIX, cuprinzând întreg arealul artistic european. Este prima expoziție organizată în România și printre singurele din Europa centrală dintr-o colecție privată care aduce în fața publicului cei mai importanți artiști europeni", a declarat curatorul expoziției, dr. Alexandru Constantin Chituță.

Expoziția va putea fi vizitată în Sala de expoziții temporare "Sergiu Dumitrescu", în perioada 6 mai - 31 iulie 2022, de marți până sâmbătă, între orele 9.00 - 17.00.

Citit 1531 ori Ultima modificare Joi, 05 Mai 2022 13:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.