Comedii spumoase, la Dramatic, în weekend

Comedii spumoase, la Dramatic, în weekend
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” are o agendă încărcată în acest weekend

Pe lângă premiera de vineri, 16 februarie - „Angajaţi-mă!”, o creaţie colectivă susţinută de actorii Ama Beschieru şi Robert Ioan, aflaţi la prima întâlnire cu publicul gălăţean - care se va juca cu casa închisă - sunteţi aşteptaţi la două comedii, „Bujor“ şi „O repetiţie moldovenească“, sâmbătă, respectiv duminică, de la ora 19,00. 

Astfel, sâmbătă, 17 februarie, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” vă aşteaptă, începând cu ora 19,00, la comedia „Bujor” de Doru Vatavului, în regia Letei Popescu. 

Tânărul autor dramatic Doru Vatavului a scris acest text special pentru trupa Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, iar cei opt actori din distribuție sunt puși în valoare de regizoarea Leta Popescu. Personajul principal, Bujor, învățătorul, este interpretat de Vlad Volf, Ștefan Forir îl interpretează pe Ion, tatăl alfa, Ciprian Brașoveanu îi dă viață lui Ionuț, tatăl beta, Darius, tatăl informat, este interpretat de Vlad Ajder, Miki, mama șefă, este jucată de actrița Elena Ghinea, Petronela Buda o interpretează pe Cristina, mama singură, Laura, mama sfântă, este interpretată de Flavia Călin, iar Maria Niță, cea mai tânără actriță din echipa Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, o interpretează pe Simona, mama precaută.

Povestea unor oameni simpli care au vrut să fie actori

Duminică, 18 februarie, de la ora 19,00, gălățenii sunt din nou invitați pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, la spectacolul „O repetiție moldovenească”, o comedie care spune povestea unor eroi, a unor oameni simpli dintr-un târg din Moldova secolului al XIX-lea, care au vrut să devină actori și să joace în limba română într-o vreme în care la modă erau spectacolele în limba franceză sau în limba germană. Regia aparține lui Cristian Ban, iar scenografia este semnată de  Andreea Săndulescu.

În distribuție, gălățenii îi pot vedea pe Radu Horghidan, Ionuț Moldoveanu, Oana Mogoș, Elena Anghel, Vlad Ajder, Ștefan Forir, Răzvan Clopoțel, Florin Toma, Cristina Uja Neagu, Cristian Gheorghe.

„Facem povestea unor eroi. Sunt niște oameni care au făcut prima trupă de teatru românesc la Iași și repetau în niște condiții foarte precare și financiare, și ca spațiu, aveau foarte puțin timp și, cu toate astea, au reușit să înființeze această trupă de teatru românesc, să adune publicul la reprezentații în limba română. Atunci se juca mult în limba franceză. Publicul prefera spectacolele franțuzești sau nemțești. Și este și un fel de omagiu adus acestor oameni. Iar piesa prezintă cumva frustrarea lui Caragiale legată de contextul în care el lucra și arată într-un fel foarte comic felul în care ei se chinuiau să ducă la capăt un spectacol”, a declarat regizorul Cristian Ban.

Citit 1752 ori Ultima modificare Vineri, 16 Februarie 2024 10:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.