Alertă pe şosele! În nordul judeţului Galaţi ninge abundent, iar zăpada a depăşit 50 de centimetri

Alertă pe şosele! În nordul judeţului Galaţi ninge abundent, iar zăpada a depăşit 50 de centimetri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Toată lumea, în stare de alertă!", acesta a fost mesajul clar transmis cât se poate de dur şi de tranşant, directorilor de la Drumuri Judeţene şi Drumuri Naţionale, după videoconferinţa cu prefecţii care a avut loc în această după-amiază. Dacă alte judeţe sunt înzăpezite, iar localităţi întregi sunt izolate, fără curent electric şi fără agent termic, Galaţiul se poate considera norocos. Dificultăţi se înregistrează doar în comuna Poiana şi în satul component Vişina, unde, potrivit autorităţilor, zăpada are peste 50 de centimetri, iar autogrederul nu a putut trece, fiind în pericol de răsturnare.

„Rămânem toată lumea în stare de alertă până la finalizarea completă a activităţilor electorale, asta însemnând inclusiv aducerea tuturor buletinelor de vot la Biroul Electoral Judeţean şi trimiterea oamenilor, înapoi, acasă. Luăm în calcul varianta de a folosi mijloacele de transport ale armatei”, a subliniat prefectul judeţului Galaţi, Emanoil Cătălin Bocăneanu.

Vasile Pârlog,  şef serviciu în cadrul Prefecturii a propus chiar ca în cazul în care în anumite localităţi nu se poate ajunge, reprezentanţii birourilor secţiilor de votare să fie aduşi a doua zi, în siguranţă. Totul este ca directorii de la Drumuri Judeţene şi Drumuri Naţionale să-şi facă treaba.  „Luăm în calcul să cerem două 6X6 de la armată pe care să le punem în coordonarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi care să fie la dispoziţie pentru nordul judeţului dacă vreo maşină se blochează să poată fi tractată. Se pare că va fi o noapte complicată. Directorii de la Drumuri Naţionale şi Drumuri Judeţene aţi fost rugaţi de o sută de ori: «Preventiv, duceţi-vă utilaje şi scule acolo, nu aşteptaţi să ne tot reclame lumea»! Asta aţi aşteptat! Avem două zile grele, hai să vedeţi ce facem. Avem nord-vestul judeţului şi centrul, la Brăhăşeşti, cu probleme. Să nu aud că operatorul acela n-a venit şi acela nu şi-a făcut treaba! N-a venit, îmi faceţi raport imediat cu el. Nu-i mai ţineţi în braţe pe cei care nu-şi fac treaba! Dacă tot plătim o basculantă de bani la operatorii aceştia, vreau să vedem şi rezultate după ei! Sunteţi în efectuarea unei obligaţii. Dacă e nevoie vă dăm ordin prin Comitetul Judeţean! Şi ordinele pe care nu le respectaţi ştiţi ce înseamnă - penal! Nu ne mai obligaţi să stăm cu capul plecat în faţa telefoanelor. Acţionaţi preventiv! Luaţi-vă măsuri înainte de a se întâmpla evenimentul. Nu sunteţi în noapte de somn! Sunteţi în alertă!”, le-a atras atenţia Vasile Pârlog directorilor de la Drumuri Judeţene şi Drumuri Naţionale.

Prefectul le-a cerut reprezentanţilor celor două instituţii să-i raporteze situaţia din oră în oră!

Citit 10207 ori Ultima modificare Duminică, 09 Decembrie 2012 19:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.