Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
3 comentarii

* Sâmbătă, sunteţi invitaţi pe Broadway de Galaţi, la "Sunetul muzicii" * Duminică, peste 70 de copii urcă pe scenă cu un dar muzical şi coregrafic, rânduit de simpaticul şi glumeţul Paul Buţa


Cei cărora le e dor de cântecele lui Richard Rodgers, care au făcut înconjurul pământului - "Do, Re, Mi", "My Favourite Things", "So Long, Farewell” sau "Edelweiss" (Floare de colţ) sunt aşteptaţi la Teatrul Muzical, sâmbătă 5 decembrie, începând cu ora 18,00, să le fredoneze alături de artiştii care alcătuiesc bogata distribuţie: Mihaela Alexa şi Teodor Niţă, în rolul Mariei şi al căpitanului von Trapp, Roxana Dobre, Anton Mihail, Viorica Mărăndici, Vlada Neagu, Alexandru Manea, Ana Maria Tilici, Vlad Ciocoiu, Ioana Ana Silion, Sara Apostoolache, Aniţa Fulga, Mirela Stoica, Elisabeta Romilă, Ionela Slabu, Adrian Mărginean,  Tudorel State, Maria Macovei, Mitică Belciugan, Valentin Călin, Mitică Barbu, Nina Homner.

Directorul teatrului, Teodor Niţă, susţine că ideea de a monta acest spectacol la Galaţi l-a urmărit încă de când a fost numit în această funcţie, mai ales că anul acesta s-a împlinit jumătate de secol de când  a fost  turnat filmul cu acelaşi nume.

"Cheia succesului montării de la Galaţi este colaborarea extraordinară ce s-a creat între regizorul Octavian Jighirgiu, Mircea Holiartoc, coregraful Edi Stancu, scenografa Lăcrămioara Dumitraşcu şi colectivul teatrului nostru, căruia i s-au adăugat micii artişti, grupul de copii atent selecţionat dintre talentele Galaţiului. Împreună au creat un spectacol dinamic, surprinzător prin firescul fiecărui gest, cuvânt sau sunet, un spectacol care convinge şi cucereşte în acelaşi timp", declară directorul teatrului şi protagonistul spectacolului, Teodor Niţă.  

Foarte popularul film cu acelaşi nume, care porneşte de la întâmplările reale ale unei familii din Austria în timpul ocupaţiei naziste, film cu Julie Andrews şi Christopher Plummer, a fost câştigător a cinci Premii Oscar şi două Globuri de Aur, ajungând chiar în „Top 5” al musicalurilor care au adus cele mai mari încasări din toate timpurile industriei cinematografice de la Hollywood.

Preţul biletelor este de 21,60 de lei (întreg) şi 10,8 lei (cu reducere).

În "Săniuţa cu talente" e loc suficient

Peste 70 de copii ai angajaţilor Teatrului Muzical "N. Leonard", alături de corul "Allegria", condus de Silvia Niţă vor urca pe scenă, duminică, 6 decembrie, începând cu ora 18,00, pentru a oferi un dar muzical şi coregrafic tuturor copiilor din Galaţi. Intrarea este gratuită, fiind vorba de un altfel de dar de la Moş Nicolae. Ideea, scenariul şi regia artistică aparţin inimosului Paul Buţa, pregătirea muzicală îi aparţine lui Nicolae Mantu, în timp ce de mişcare scenică şi dans s-a ocupat Gabriela Gegea, iar scenografia a fost realizată de Rodica Gherghinoiu.

La ce ne putem aştepta de la acest mega-show plin de talente ne spune regizorul Paul Buţa: "Decât să chemăm o vedetă care n-ar spune prea multe copiilor care sunt aşteptaţi la spectacol, am preferat să arătăm că avem talente aici în oraş. Prezentatoare va fi Maria Drăgoi, care va fi însoţită de doi pitici mai mici, care-l aşteaptă pe Moş Nicolae şi caută ghetuţe cât mai mari. Ei foarte curioşi să afle cum arată Moş Nicolae, pentru că nu l-au văzut niciodată. Nu toţi cei 70 de copii care vor fi pe scenă vor avea partituri întinse, că ne-ar fi apucat Crăciunul ca să-i ascultăm pe toţi. Am ales doar vârfurile talentelor, aşa spectacolul are o anumită greutate. Ceilalţi vor dansa, vor face legătura între momente. Avem şi un dans al micuţelor vedete de patru, cinci ani, care va cuceri prin firescul şi naturaleţea copiilor, pentru că ei sunt frumoşi oricum", ne lămureşte Paul Buţa.

Citit 2385 ori Ultima modificare Duminică, 06 Decembrie 2015 19:00

3 comentarii

 • postat de tatic Luni, 07 Decembrie 2015 19:53 5.13.222.*** Link la comentariu
  0
  2

  Intrarea a fost LIBERA, iar de la intrare copii au ramas fara rasuflare....o lume de basm te intampina chiar din hol...iar la plecare copii au primit baloane cu personajele indragite din poveste si faimoasele acadele . MINUNAT !!!! Dobitocul de no name...probabil nu a ajuns sa se bucure de magia lui Mos Nicolae...si acum sta si bate tastele ca fraerul. Felicitari Teatrului...o asa bucurie facuta copiilor, mai rar !

  Raportează
 • postat de copy laria Sâmbătă, 05 Decembrie 2015 22:03 5.13.160.*** Link la comentariu
  5
  0

  De 0,2 lei e comentariul anterior... pe Site-ul teatrului scrie intrarea libera

  Raportează
 • postat de No name Vineri, 04 Decembrie 2015 10:53 92.80.189.*** Link la comentariu
  2
  3

  Titlu de doi lei!!! "Spectacol gratuit..." Preţul biletelor este de 21,60 de lei (întreg) şi 10,8 lei (cu reducere).

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.