ÎNCEPE Festivalul Studenţesc de Muzică Folk ”Baladele Dunării”. INTRARE LIBERĂ
Foto: Artişti consacraţi şi interpreţi din marile centre universitare vin la Galați

ÎNCEPE Festivalul Studenţesc de Muzică Folk ”Baladele Dunării”. INTRARE LIBERĂ
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Muzica folk va răsuna în tot Galaţiul, timp de două zile. Solişti şi grupuri de muzică folk ce activează în casele de cultură studenţeşti, dar şi nume reprezentative ale genului vor participa la cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Naţional Studenţesc de Muzică Folk „Baladele Dunării”, desfăşurat în perioada 13 - 14 mai. Proiectul reprezintă o tradiţie a Casei de Cultură a Studenţilor din Galaţi.

Astfel, vineri, 13 mai, începând cu ora 18,00, la Foişorul de pe faleza inferioară a Dunării, va avea loc concursul propriu-zis de muzică folk, la care vor participa interpreţi din centrele universitare: Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi şi Galaţi. Potrivit organizatorilor, juriul va fi format din specialişti ai genului şi personalităţi ale vieţii culturale gălăţene, care vor acorda premiile I, II şi III, pentru secţiunile „Solişti” şi „Grupuri”, precum şi trofeul festivalului. Prima seară de festival se va încheia cu un recital susţinut de cantautorul Emeric Imre.

Sâmbătă, 14 mai, în Grădina de vară a teatrului „N. Leonard”, începând cu ora 19,00, va avea loc Gala Laureaţilor, urmată de recitaluri susţinute de Florin Chiriac (Hippie) şi Mihai Mărgineanu.

Organizatorii mai anunţă că, în caz de vreme nefavorabilă, manifestările vor avea loc în Aula Magna a Universităţii „Dunărea de Jos” (Facultatea de Mecanică, corp M).

Intrarea este liberă.

Citit 8644 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 12:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.