De ce ACTE aveţi nevoie pentru „PRIMA CASĂ”

De ce ACTE aveţi nevoie pentru „PRIMA CASĂ”
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Pentru a putea accesa programul de credit "Prima Casă", trebuie să ştiţi că aveţi nevoie de câteva acte care să dovedească băncii că aveţi posibilitatea de a achita acel împrumut, în perioada stipulată în contract, care poate fi de cel mult 30 de ani. 

În primul rând, aveţi nevoie de o adeverinţă de venit, o copie după contractul sau cartea de muncă, în care să fie stipulat că durata angajării dumneavoastră este nedeterminată (în caz contrar nu se acordă creditul), o copie după fişa fiscală, o copie după certificatul de căsătorie, acolo unde este cazul, şi o declaraţie la notar cu privire la faptul că solicitantul creditului (şi partenerul de viaţă, dacă este cazul) nu are nicio locuinţă în proprietate, parţial sau integral, şi nici vreun alt credit ipotecar în curs.

Persoanele care obţin venituri din chirii, dividende şi activităţi independente trebuie să prezinte documentele specifice care dovedesc obţinerea acestor venituri.

Pe lângă documentele care atestă veniturile, sunt necesare şi actele cu privire la imobilul achiziţionat, adică un precontract de vânzare-cumpărare sau precontract de construcţie încheiat cu o firmă specializată, actul de proprietate asupra imobilului/terenului pe care urmează să se construiască (dacă este cazul) şi extrase din documentaţia cadastrală.

În funcţie de situaţia imobilului achiziţionat, băncile pot cere ulterior şi documente suplimentare, faţă de cele solicitate iniţial clientului.

Programul "Prima Casă" nu impune un venit minim pentru cei care doresc să obţină un credit ipotecar, astfel că orice persoană care obţine venituri poate beneficia de credit.

Creditul maxim ce poate fi obţinut prin Programul "Prima Casă" este limitat la 57.000 euro. Pentru a împrumuta această sumă, clienţii trebuie să dispună de un venit familial net de aproximativ 3.000 lei.

Acest lucru nu înseamnă că familiile cu venituri mai mici de 3.000 lei pe lună nu pot participa în acest program. Suma maximă împrumutată va fi însă mai mică, în funcţie de capacitatea de rambursare a fiecăruia.        

Citit 6237 ori Ultima modificare Marți, 02 Februarie 2016 00:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.