SĂ AVEŢI ÎN VEDERE! Nu puteţi vota fără cărţi de identitate valabile

SĂ AVEŢI ÎN VEDERE! Nu puteţi vota fără cărţi de identitate valabile
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Printr-un comunicat de presă remis redacţiei, Primăria municipiului Galaţi le reaminteşte cetăţenilor că pot vota la alegerile locale şi parlamentare din acest an numai cu documente de identitate valabile. Persoanele care nu au o carte de identitate în termenul de valabilitate administrativă sunt invitate să îşi înnoiască actul din timp.

Conform prevederilor legale, cetăţenii pot solicita o carte de identitate nouă cu cel mult 180 de zile înainte de expirarea actului, dar nu mai puţin de 15 zile faţă de acest termen. De asemenea, pot solicita un document nou dacă s-au modificat numele sau prenumele, data sau locul naşterii, în cazul schimbării domiciliului.

De asemenea, e nevoie de un act nou de identitate în cazul atribuirii unui nou cod numeric personal, în cazul deteriorării actului de identitate, a pierderii, furtului sau distrugerii acestuia, dar şi în cazul anulării actului de identitate. Un act nou se impune şi când imaginea facială din actul de identitate nu mai corespunde cu fizionomia titularului, dar şi în cazul schimbării sexului.

Programul de lucru cu publicul al Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţa Persoanelor Galaţi este luni, marţi şi joi, între orele 8,30 şi 16,30, primiri şi eliberări documente, miercuri, între orele 10,30 şi 18,30, primiri documente, şi între 8,30 şi 18,30, eliberări documente, iar vineri, între orele 8,30 şi 12,00, primiri documente, şi între 8,30 şi 16,00, eliberări documente.

Citit 2170 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Martie 2016 02:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.