Dans, pasiune şi o operă celebră de Bizet

Dans, pasiune şi o operă celebră de Bizet
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Celebra operă "Carmen" de Georges Bizet se va juca duminică, 10 decembrie, de la ora 18.00, pe scena Teatrului Muzical "N. Leonard", în regia artistică a Andei Tăbăcaru-Hogea, regizoare de teatru şi de operă din Bucureşti, care a lucrat câţiva ani şi la Galaţi.

Regizoarea, care a montat, printre altele, Puccini la Hiroshima Opera Ensemble, are însă şi alte montări de succes în ţară, la Iaşi şi Bucureşti. Este coordonatoare a Studioului Experimental de Operă şi Balet "Ludovic Spiess".

Spectacolul de la "Leonard" beneficiază şi de coregrafia lui Constantin Floriean, de la Cluj, fost prim-balerin al Operei Naţionale, care a  lucrat o vreme şi în teatrul gălăţean, cel care a montat tot aici şi "My Fair Lady".

Avem o distribuţie dăruită, cu Florentina Soare în rolul titular şi Răzvan Săraru (Constanţa) în rolul Don Jose, cu Relu Proca (Timişoara), Nicoleta Maier (debut), Mihaela  Alexa, Lăcrămioara Crihană, Dominic Cristea, Daniel Nistor, Valentin Vasopol şi Tudorel State.

Orchestra e condusă de dirijorul Gheorghe Stanciu, iar corul, de Daniel Nistor.

Florentina Soare, născută în 1987, la Brăila, şi-a început pregătirea vocală în cadrul Şcolii de Arte şi Meserii "Vespasian Lungu". În anul 2010, a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, la clasa prof. Claudia Codreanu. În anul 2009, s-a pregătit cu soprana Mirella Freni, iar intre anii 2011-2013, cu soprana Eugenia Moldoveanu. Din 2014, se perfecţionează sub îndrumarea sopranei Leontina Văduva şi a mezzosopranei Elisabeth Cornelius Lund, de la Universitatea "Mozarteum" din Salzburg, Austria. Din anul 2014 este angajată ca solistă la Teatrul Muzical "N. Leonard" din Galaţi, unde a fost aplaudată în opera "Carmen" de G. Bizet - rolul titular, în opereta "Liliacul" de J. Strauss şi în muzicalul "Sunetul Muzicii" - Baroneasa Schraeder.

Tenorul Răzvan Săraru este licenţiat al Universităţii Naţionale de Muzică, la clasa prof. Ionel Voineag. A participat la cursuri de măiestrie organizate de Virginia Zeani, Grace Bumbry, Raina Kabaivanska, Tom Krause, George Crăsnaru. Semifinalist la Concursul "Regina Elisabeta" - Bruxelles, a câştigat Marele Premiu la Concursurile "Ionel Perlea" şi "Paul Constantinescu", Premiul de excelenţă al Uniunii Criticilor şi Muzicologilor din România, pentru rolul Alfredo Germont, din Proiectul "Traviata 150". A susţinut numeroase  spectacole şi concerte, pe importante scene din România şi din străinătate: Germania, Japonia, Elveţia, Polonia, Austria, etc. În prezent, este tenor al Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" din Constanţa.

Biletele costă 21,60 lei (întreg) şi 10,80 lei (cu reducere).

Citit 1361 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Decembrie 2017 17:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.