EXPOZIȚIE "In memoriam Nae Săftoiu"

EXPOZIȚIE "In memoriam Nae Săftoiu"
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Muzeul de Artă Vizuală a avut privilegiul să-i găzduiască ultima expoziţie, în toamna anului 2016, iar acum, la sfârşit de an, e un gest absolut firesc să încheie şirul vernisajelor cu expoziţia "In memoriam Nae Săftoiu", având în vedere că artistul s-a stins din viaţă în primăvara acestui an.

Vernisajul va avea loc miercuri, 13 decembrie, la ora 18,00, în prezenţa soţiei plasticianului.

Nicolae Săftoiu s-a născut pe 28 martie 1935, la Cozieni, Ilfov, şi a absolvit în 1958 Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, secţia Grafică. Lucrările sale au fost prezentate în întreaga lume, din Statele Unite ale Americii, Europa, America de Sud, până în Japonia. Are lucrări în colecţii private din Franţa, SUA, Germania, Japonia. A primit Premiul Uniunii Artiştilor Plastici în 1968 şi, în 1980, Ordinul "Meritul Cultural”, clasa a V-a, iar în 1969, Premiul Special la festivalul "Eurocon I" - Trieste.

În perioada 1991-2000, Nicolae Săftoiu a realizat grafica bancnotelor puse în circulaţie de Banca Naţională a României.

"Artistul aparţine acelei categorii mereu nemulţumite de propria-i operă, ce se alimentează din reformulări, dintr-o permanentă, superioară nevoie de regăsire şi confirmare prin cultură", spunea despre Nae Săftoiu criticul de artă Dorana Coşoveanu.

Citit 1647 ori Ultima modificare Luni, 11 Decembrie 2017 16:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.