SPECTACOLE variate în acest weekend, la Teatrul Muzical din Galați

SPECTACOLE variate în acest weekend, la Teatrul Muzical din Galați
În imagine, Diana Ţugui, interpreta Violetei din "Traviata"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Gălăţenii care vor merge în acest sfârşit de săptămână la Teatrul Muzical "N. Leonard" au de unde alege: sâmbătă sunt invitaţi la jazz, cu Florian Lungu, iar duminică este programată una dintre cele frumoase opere de Verdi - "Traviata".

Sâmbătă, 27 ianuarie, Florian Lungu vine la Galaţi, la Teatrul Muzical "N. Leonard", de la ora 19,00, cu un spectacol inedit - "Umorul în jazz". Va fi un concert live susţinut de Snaco Dixieland Jazz Band din Sibiu, împletit cu audiţii ale unor partituri celebre, de Johnny Răducanu, Stanislaw Sojka, Clark Terry, Louis Armstrong, Bobby McFerrin, James Morrison, Rahsaan Roland Kirk etc.

Duminică, 28 ianuarie, de la ora 18,00, se va juca opera în patru acte "Traviata", de Giuseppe Verdi. Regia este semnată de Eleonora Constantinova, de la Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Maria Bieşu" din Chişinău, Artistă a Poporului din Republica Moldova, care a primit Premiul pentru regie şi pedagogie la Gala Premiilor UNITEM, din ţara vecină. Coregrafia îi aparţine lui Fănică Lupu, elevul marelui coregraf Oleg Danovschi, care a urmat Şcoala Internaţională de Balet "Paluka" din Dresda, Germania.

La pupitrul dirijoral se va afla Mircea Holiartoc, spectacolul beneficiind şi de trei invitaţi speciali: Diana Ţugui (Cluj Napoca), Florin Guzgă (Iaşi) şi Şerban Vasile (Bucureşti), alături  de care vor mai  evolua Florin Bobei, Sebastian Băncilă, Lăcrămioara Crihană, Lenuţa Bercaru, Tudorel  State, Dumitru Barbu, Dominic Cristea şi Gheorghe Racoviţă.

Soprana Diana Ţugui a participat la masterclassuri alături de mari muzicieni precum Viorica Cortez sau Jaume Aragall. S-a aflat totul timpul pe podiumurile vestitelor concursuri "Hariclea Darclee" şi "Marţian Negrea", a intrat în finala Concursului Internaţional de Canto "Renata Tebaldi", de la San Marino, şi a obţinut premiul al III-lea la Concursul Internaţional de canto "Jaume Aragall" din Spania şi premiul I la Concursul Internaţional "Elena Teodorini".

Şi baritonul Şerban Vasile a excelat de fiecare dată pe podiumul de concurs. În 2013, şi-a făcut debutul pe scena Operei Metropolitan din New York, în rolul lui Ford din "Falstaff", sub bagheta lui James Levine, în 2014 a debutat la Opera din Cairo, în "Contele de Luna", sub bagheta lui Davide Crescenzi, dar şi la Teatrul "Maggio FIorentino" din Florenţa - Italia şi la Opera din Tel Aviv (Israel), în rolul Valentine, din opera "Faust", de Charles Gounod.

Preţul biletelor este de 21,6 lei, întreg, şi 10,8 lei, cu reducere.

Citit 3104 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Ianuarie 2018 22:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.