CRONICĂ DE CENACLU | Un love story delicat

CRONICĂ DE CENACLU | Un love story delicat
În imagine, Carmen Neacşu
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cuprinsă de emoţii, Carmen Neacşu ne-a prezentat vinerea trecută câteva pasaje dintr-un viitor roman în care personajul principal este... o casă. Venită spre proză cu experienţa picturii şi a poeziei, Carmen a reuşit să surprindă prin sensibilitate şi metaforă. După cum reiese din părerile de mai jos, a conturat cu multă delicateţe un tablou ca desprins din clasicii literaturii române.

E o eleganţă interbelică, dar mai degrabă trimite la Ţoiu, anii ’60-’70. Are cursivitate, eleganţă. Un scris feminin. E foarte multă delicateţe. (Victor Cilincă)

Textul are poveste. Are claritate şi curăţenie care vin dintr-o sensibilitate şi o delicateţe remarcabile care trimit la un soi de romantism sentimental à la Ionel Teodoreanu. Creează atmosferă şi lirism. Textul a fost scris cu sinceritate absolută. (Ion Avram)

Mi-a adus aminte de "Bietul Ioanide" şi de Eugen Barbu, "Domnişoara Aurica". Prin lirism creează atmosferă. Faptul că face dintr-o clădire personaj principal e o mare realizare. (Stela Iorga)

Îmi place cum foloseşte formele şi culorile. (Octavian Miclescu)

Există atâta delicateţe încât te obligă, ca cititor, să intri cu delicateţe. Poezia şi personajele au venit la mine. (Anca Şerban Gaiu)

Foarte atentă la unele detalii, un text cursiv, plin de sensibilitate şi gingăşie. Urlă de talent. Ar putea fi mai atentă cu punctuaţia şi gramatica. (Marius Grama)

Un cititor îşi poate da seama că e scris de o autoare. Parcă pictează cu vârful pensulei imaginile. Construieşte foarte frumos personajul. Îmi place cum scrie proză. Simt nevoia de un conflict. (Ana Maria Panagatos)

Mi-a plăcut foarte mult cultul detaliului. Textul curge foarte bine. E relaxant. Mi-a plăcut mult. (Maria Strînbei)

Vreau să o felicit pe Carmen. Nu şi-a căutat mult cuvintele. Vin din ea, din pasiune. (Costel Zlătaru)

Petru Dumitriu, "Cronică de familie" - o altă referinţă. Începutul e bunişor. Cu ironie şi umor saltă nivelul. (Adi Secară)

Maria Strînbei, elevă la CNVA, clasa a XI-a, ne-a citit eseul "Nostalgia paradisului pierdut", pentru care a primit Marele Premiu "Romulus Rusan" al Festivalului Naţional de Creaţie şi Interpretare cu participare internaţională "Ana Blandiana", Brăila 4-5 mai 2017. Textul Mariei a fost primit cu admiraţie de către membrii cenaclului.

Vineri, 16 februarie, orele 18,00, la sediul ziarului "Viaţa liberă", ne va citi prozatorul şi dramaturgul Victor Cilincă.

Citit 1120 ori Ultima modificare Joi, 15 Februarie 2018 16:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.