Un spectacol despre iubiri interzise, la Teatrul Dramatic din Galați

Un spectacol despre iubiri interzise, la Teatrul Dramatic din Galați
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Teatrul Dramatic "Fani Tardini" îi aşteaptă, astăzi, pe gălăţeni la piesa "Pelicanul", de August Strindberg, în regia lui Cătălin Vlad Vasiliu, de la ora 19.00, în Sala "Studio". Vor urca pe scenă, pentru a da viaţă personajelor, actori îndrăgiţi: Ana Maria Ciucanu, Ciprian Braşoveanu, Flavia Călin, Ştefan Forir, Liliana Lupan. Scenografia îi aparţine plasticianul Daniel Divrician, de la Teatrul "Cocuette" din Bucureşti, iar muzica este compusă de gălăţeanul Costas Ivanov.

Piesa este montată cu minuţie şi emoţie, într-o atmosferă întunecată, cu rezolvări tehnice neaşteptate. Piesa este "o operă importantă pentru dramaturgia mondială", iar actorii dau totul din ei. O poveste cinică de familie, în care o mamă îşi neagă instinctul primar, fiind concurenta propriei fiice pentru acelaşi bărbat, care îi devine ginere şi amant. Povestea unor tineri cu o copilărie chinuită, în frig şi foame.

"Pelicanul" celebrului dramaturg suedez "povesteşte despre iubirea interzisă, dragostea murdărită şi căsătoriile din interes, despre un erotism blestemat" (de care chiar Stridberg a avut parte).

Citit 2171 ori Ultima modificare Joi, 15 Februarie 2018 17:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.