Sfârşit de săptămână plin, la Dramatic. Spectacole cu zâmbet şi lacrimă, cum e viaţa

Sfârşit de săptămână plin, la Dramatic. Spectacole cu zâmbet şi lacrimă, cum e viaţa
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

O comedie amară, o poveste sensibilă despre un impresar de teatru din epoca victoriană, dar şi un spectacol plin de suspans, după Agatha Christie, sunt cele trei spectacole care se vor juca în acest sfârşit de săptămână, menite să mulţumească şi cele mai exigente gusturi ale  spectatorilor aşteptaţi la Teatrul Dramatic "Fani Tardini".

Vineri, de la ora 19,00, este programată piesa "Fat Pig", în Sala Studio. Este o comedie amară despre cât curaj avem să fim noi înşine, despre laşitatea în faţa unei societăţi crude, care, aparent, tinde spre perfecţiune, dar în realitate pune foarte multă presiune asupra noastră. "Fat Pig" este povestea unui tânăr corporatist care se îndrăgosteşte de o simpatică bibliotecară supraponderală, doar că prietenii şi colegii de la firmă reacţionează puternic la aflarea veştii despre relaţia "nepotrivită" a tânărului. El este pus să aleagă între lumea "perfectă" a corporatiştilor şi lumea jovială şi optimistă a lui Helen. Joacă Oana Mogoş, Ciprian Braşoveanu, Flavia Călin, Vlad Volf, într-o regie semnată de Laura Moldovan.

Sâmbătă, de la aceeaşi oră, în Sala Mare, sunteţi aşteptaţi la "Uluitoarele numere de singurătate ale lui Edward Gant", povestea unui impresar de teatru din epoca victoriană, care făcea furori cu reprezentaţiile sale, în care misterul era exacerbat până la ezoterism. Patru dintre cei mai buni actori ai teatrului duc greul acestui spectacol complex, jucând  fiecare mai multe roluri, într-o atmosferă de circ învechit: Cristian Gheorghe, Oana Mogoș, Ionuţ Moldoveanu, Vlad Volf. O regie coerentă semnată de Dragoş Alexandru Muşoiu, deja  un nume, şi o scenografie spectaculoasă a Andreei Simona Negrilă, completată de muzică originală şi inspirată marca Dan Eugen Dărgoi, fac din spectacol una dintre cele mai bune montări din ultima vreme de la Dramatic.

Duminică, 25 februarie, de la ora 19,00, dacă vă place suspansul şi genul poliţist, sunteţi aşteptaţi la "Cuşca de şoareci", în regia lui Radu Nichifor. Trei copii orfani (doi băieţi şi o fată) au fost plasaţi în grija unui cuplu de fermieri britanici, care, în locul iubirii părinteşti, i-a înfometat pe copii şi i-a bătut, până când cel mai mic dintre băieţi a murit. Acţiunea piesei are loc după după 20 de ani de la această tragedie. Timp de două ore şi un sfert, identitatea ucigaşului se schimbă în mintea spectatorilor de cel puţin zece ori, iar finalul este, la propriu, o lovitură de teatru. Una care vine şi cu o rugăminte enunţată explicit de actori: "Vă rugăm să nu dezvăluiţi cine a comis crima, pentru ca şi viitorii spectatori să se poată bucura de misterul Agathei Christie". Piesa s-a bucurat de un succes uimitor, aceasta având premiera în 1952. De atunci, s-a jucat neîntrerupt, piesa intrând astfel în Cartea Recordurilor pentru cele mai multe reprezentaţii.

Citit 1748 ori Ultima modificare Vineri, 23 Februarie 2018 12:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.