Piesa „Inimă de boxer” - între tinereţe şi înţelepciune

Piesa „Inimă de boxer” - între tinereţe şi înţelepciune
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A doua piesă prezentată în Festival de Teatrul „George Ciprian” din Buzău (prima în ordine cronologică) ne-a prilejuit o reîntâlnire cu inegalabilul Constantin Codrescu.

Alături de tânărul Dan Bordeianu, maestrul a oferit o reprezentaţie de care ar fi trebuit să se bucure mai mulţi spectatori decât cei prezenţi luni la sala „Dramaticului”.

„Inimă de boxer”, un text de Lutz Hübner, pus în scenă de Mara şi Mihai Manolescu, e o piesă despre relaţia aproape imposibilă dintre tineri şi vârstnici, dintre lipsa de experienţă şi maturitate, dintre pornirile nebune ale adolescenţei şi înţelepciune.

Leo (Constantin Codrescu) e un fost boxer, vedetă la vremea lui, actualmente condamnat la o viaţă insipidă într-un azil care-i îngrădeşte tinereţea din suflet, iar Jojo (Dan Bordeianu) e un adolescent tipic, neexperimentat, iute la mânie, condamnat să efectueze ore în folosul comunităţii pentru o infracţiune pe care nu a comis-o, dar pe care şi-a asumat-o pentru a impresiona.

Cei doi se împrietenesc oarecum neverosimil, legătura dintre personaje avansează puţin prea repede şi fiecare ajunge să înveţe de la celălalt.

Comedia e săracă, dar piesa compensează cu câteva mesaje pozitive, cuprinse în „decalogul învingătorului”: „Stăpâneşte-ţi sentimentele!”, „Ascultă-ţi raţiunea!”, „Iubeşte-ţi libertatea!”, „Nu acţiona la supărare!”, „Fii cumpătat!”, „Alege-ţi sfătuitori înţelepţi!”, „Visează la un viitor paşnic!”, „Gândeşte-te la urmările faptelor tale!”, „Primeşte ajutorul dezinteresat!”, „Dăruieşte iubire!”.

Citit 544 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.