Istoria Jandarmeriei gălăţene, în 644 de pagini

Istoria Jandarmeriei gălăţene, în 644 de pagini
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Muzeul de Istorie Galaţi a fost ieri, 3 aprilie, gazda unei lansări festive a unei lucrări speciale.

În ziua aniversării armei, Jandarmeria Galaţi, prin purtătorul de cuvânt al instituţiei, slt. Cătălin Mircea Bădin, a adus în atenţia publicului o lucrare inedită pentru istoria oraşului: "Repere în istoria Jandarmeriei Gălăţene 1831 – 2016". O istorie completă a Jandarmeriei de la Dunăre, prin prezentarea de date şi imagini începând cu anul 1831 şi terminând la data de 31 decembrie 2016. O lucrare care a necesitat trei ani de documentare, potrivit autorului, slt. Cătălin Mircea Bădin, şi care se vrea a fi o radiografie relevantă a importanţei şi implicării jandarmilor în peisajul societăţii contemporane. 

„Lucrarea completează istoria Jandarmeriei Române, dar şi o parte din istoria gălăţeană. Mai bine de un secol şi jumătate, Jandarmeria Galaţi şi-a adus contribuţia la evoluţia societăţii gălăţene, la combaterea tuturor faptelor îndreptate împotriva populaţiei civile, în special după cele două conflagraţii mondiale când, atât zonele urbane cât şi localităţile rurale au cunoscut un trend ascendent şi îngrijorător în ceea ce priveşte fenomenul infracţional. Jandarmii gălăţeni au fost prezenţi, încă din primele momente, în compunerea Marilor Unităţi ale Armatei Române, ca şi Companii de poliţie, luptând în toate conflagraţiile unde statul român s-a angajat”, a menţionat autorul.  

Cartea, care cuprinde nu mai puţin de 644 de pagini, a văzut lumina zilei prin grija Editurii Muzeului de Istorie Galaţi, instituţie de unde, de altfel, poate fi şi achiziţionată, la preţul de 90 de lei.

Citit 1482 ori Ultima modificare Marți, 03 Aprilie 2018 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.