Două zile de închinare şi aceeaşi lecţie despre viaţă

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Trecerea Moaştelor Sfântului Apostol Andrei la Galaţi în 17 octombrie, anul Domnului 1996, este un dar de la Dumnezeu care se revarsă an de an asupra noastră şi consolidează viaţa Bisericii de la Dunărea de Jos, întemeiată - asemeni celei de pe întreg teritoriul românesc - pe temelie apostolică.

În aceasă zi de sărbătoare locală, s-a slujit în toate bisericile Eparhiei Dunării de Jos; în Catedrala  Arhiepiscopiei Galaţilor  au participat la slujbă mai ales seminariştii şi creştinii care nu au uitat, cum observa Arhiereul locului - Înalt Prea Sfinţitul Casian - de semnificaţia acestei zile.

Înălţătoare şi plină de roade duhovniceşti a fost şi ziua de ieri, când în cea de-a XX-a Duminică de la Rusalii, credincioşii au parcurs rugăciunea şi au primit cuvântul Evangheliei despre Învierea fiului văduvei lui Nain. O evanghelie care propovăduieşte despre sensul Vieţii, o evanghelie care se constituie într-o lecţie despre Viaţa care vine prin şi din Cuvântul de viaţă dătător.

Atât în ziua de sâmbătă, cât şi în cea de duminică, a fost deschisă Racla cu Sfintele Moaşte, iar credincioşii au avut posibilitatea să se închine la Moaştele Sfântului Apostol Andrei şi la Brâul Maicii Domnului.

Citit 562 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.