Sărbătoarea păpuşilor la Galaţi

Sărbătoarea păpuşilor la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 14 trupe din ţară şi de peste hotare şi-au anunţat participarea  la Festivalul „Gulliver” * Bătălia se va da doar pentru premii în diplome * „Ţăndărică” va avea două reprezentaţii cu „Gulliver în Ţara Piticilor” *

Între 26-30 octombrie, 14 trupe vor veni la Galaţi la Festival „Gulliver”, ajuns la a 17-a ediţie. Directorul Teatrului „Gulliver”, Stelian Stancu, a anunţat că şi anul acesta, în ciuda crizei, festivalul va  fi unul competitiv, chiar dacă la premii se vor acorda doar diplome.

„A fost mai greu, am apelat la prieteni care vor veni în juriu pentru o sumă aproape simbolică. Dar vom avea juriu prezidat de domnul Marius Zarafescu, de la Ministerul Culturii şi Cultelor. Şi multe surprize pentru cei mici. Pe toate le vom dezvălui la timpul lor”, ne declară optimist Stelian Stancu.

De două ori „Ţăndărică”

Anul acesta, în semn de preţuire pentru festivalul care a supravieţuit crizei, actorii Teatrului „Ţăndărică” din Bucureşti îi vor răsfăţa pe copiii gălăţeni cu prezentarea în primă audiţie a celei mai noi producţii „Gulliver în Ţara piticilor”.

Mai mult decât atât, pentru că ştiu că aici au foarte mulţi prieteni, vor juca spectacolul şi a doua zi, aşa că nimeni nu va putea spune că a ratat sărbătoarea anuală pe care o oferă copiilor teatrul din Bucureşti.

Cu toate economiile, festivalul va avea un program destul de bogat. Pe lângă teatrele din Bucureşti şi Galaţi, vor fi prezente trupe pe care deja le cunoaştem, din ediţiile anterioare, din Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Alba Iulia, Botoşani, Oradea, Baia Mare, Constanţa, Bacău, Iaşi.

Vor veni şi teatre de peste hotare - „Guguţă” din Chişinău şi „Bavka” din Uzhgorod (Ucraina). Din Ungaria (Budapesta) va veni un păpuşar - Palyi Janos - care-i va încânta pe copii cu un spectacol de tip “one man show”.

Galaţiul va participa la festival cu un spectacol pus în scenă de regizorul Cătălin Vasiliu, „Don Quijote”. Ultima zi de festival va fi una de sărbătoare: piesa „Sânziana şi Pepelea” va aniversa a 250-a reprezentaţie.

Printre surprizele de care vor avea parte micii spectatori se numără şi un concurs iniţiat de site-ul www.eTeatru.ro, care se va desfăşura în grădiniţe şi şcoli pe toată perioada festivalului. Premiile vor consta în CD-uri cu poveşti.

Spectacolele se vor desfăşura la Teatrul „Gulliver” şi la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”.

Citit 684 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.