Începe maratonul Festivalului de Animaţie Gulliver

Începe maratonul Festivalului de Animaţie Gulliver
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Teatrul de Păpuşi “Gulliver”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Galaţi, va organiza, în perioada 14-19 mai, cea de-a XXVI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Animaţie “Gulliver”, dedicat copiilor, tinerilor şi adulţilor, din Galaţi.

Festivalul promite să acopere atât aşteptările celor mici, cât şi gusturile publicului matur. În cele şase zile de maraton teatral, vor fi 20 de spectacole pentru copii, cinci spectacole pentru adulţi şi cinci spectacole pentru întreaga familie.

Teatrele şi companiile teatrale care se vor întrece în competiţia pentru premiile festivalului, căci acesta are un caracter competitiv, vor prezenta spectacole dintre cele mai diverse. Copiii de toate vârstele sunt aşteptaţi să intre în lumea magică a poveştilor, alături de “Capra cu trei iezi”, “Frumoasa din pădurea adormită”, “Povestea porcului”, “Cei trei muşchetari” sau “Prinţesa şi broscoiul”. Pentru cei mai mici spectatori, de  până în trei ani, organizatorii propun reprezentaţii senzoriale, foarte vizuale, prin care copiii iau primul contact cu lumea teatrului.

La fel ca şi la ediţiile anterioare, programul festivalului va fi îmbogăţit de spectacole dedicate publicului tânăr şi adult, care se va bucura, şi el, de producţii valoroase. Teatrul "Excelsior", cu “Fluturii sunt liberi”, Teatrul "Metropolis", cu “Titanic vals” şi Teatrul ACT din Bucureşti, care îl aduce, din nou, pe Marcel Iureş la Galaţi, în rolul lui Dănilă Prepeleac, vor oferi publicului gălăţean cele mai bune interpretări actoriceşti.

Pentru părinţii care vor să meargă alături de copii la teatru, au fost invitate să participe spectacole ce se adresează întregii familii. Astfel,  vor putea viziona “Apa vie”, o adaptare după poveştile Fraţilor Grimm, a Teatrului Mic din Bucureşti, va face un veritabil spectacol de teatru-dans contemporan, în care basmul, coregrafia, video mapping-ul, machiajul spectaculos şi elementele Commediei dell’Arte se îmbină echilibrat şi muzical.

Din Italia, artista Laura Kibel va veni cu un concept unic în lumea teatrului de păpuşi: personajele sunt interpretate de picioarele, genunchii, mâinile, picioarele şi stomacul artistei, un gen de spectacol ce nu a mai fost văzut până acum pe scena teatrului gălăţean. Un alt spectacol inedit din programul Festivalului "Gulliver" este reprezentaţia Companiei Teatrale Sosonuţi din Arad, “Cabaret”, o montare care îmbină marionete, păpuşi de talie umană, muzică live şi dans.

Spectacole variate pentru toată familia vor avea loc şi în aer liber. Ateliere de construit păpuşi, avioane din sticle, măşti, jonglerii, lupte cu spada, personaje de poveste, toate vor anima după-amiezile gălăţenilor.

Spectacolele şi activitățile conexe vor avea loc la Teatrul Dramatic “Fani Tardini”, “Teatrul Național de Operă și Operetă “Nae Leonard” și Grădina Publică. Programul festivalului şi informaţiile complete despre spectacolele invitate sunt disponibile pe www.teatrul-gulliver.ro şi pe www.facebook.com/TeatrulGulliver.

Citit 2791 ori Ultima modificare Vineri, 11 Mai 2018 03:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.