Cel mai bun chitarist de blues, la Galaţi

Cel mai bun chitarist de blues, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deşi Teatrul Muzical a anunţat că a fost suspendat concertul, AG Weinberger va cânta marţi în această seară * Spectacolul este o pledoarie pentru muzică bună, o mobilizare pentru mers la vot, dar şi pentru înfiinţarea Zilei Naţionale a Blues-ului *

Astăzi, 27 octombrie, de la ora 19.00, Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galaţi îl va avea ca invitat special pe AG Weinberger, singurul chitarist de talie internaţională din România.

Artistul va susţine aici primul său concert din ediţia de toamnă a turneului naţional „Interzis FM - vezi muzici ce nu auzi la radio” şi primul său concert la Galaţi.

Alături de Vlad Spătar (bass), Miki Orban (tobe) şi Sorin Petrila (chitară), AG Weinberger va interpreta piesele care l-au făcut cunoscut pe plan local şi în afara graniţelor ţării.

Ca de fiecare dată, AG Weinberger va transmite publicului şi un îndemn: „Mergi la vot, întrucât părerea ta contează! Existenţa ta contează! Indiferent ce opţiuni ai, votează! Ia-o în serios şi nu îi lăsa pe alţii să-ţi dicteze viaţa! Nu te mai lăsa păcălit!”, spune Attila Weinberger.

Votează pentru Ziua Naţională a Blues-ului

Concertele artistului prin ţara vor reprezenta şi o bună ocazie de a semna petiţia de instaurare a Zilei Naţionale a Blues-ului pe 28 februarie, campanie propusă de AG  Weinberger la începutul acestei toamne şi care se adresează Guvernului României.

Artistul va împărţi fanilor săi formulare care pot fi completate înainte şi după concert, iar celor care preferă semnarea petiţiei pe Internet, chitaristul le reaminteşte link-ul unde o pot face: http://www.petitieonline.ro/petitie-p12944050.html.

Cine este AG Weinberger

În 1986 îşi începe cariera de solist blues, înfiinţând împreună cu Harry Tavitian (pian), Cornel Stroie (baterie) şi Cătălin Rotaru (chitară bass) prima formaţie de blues din România - „Transylvanian Blues”. Ignorând cenzura regimului comunist, cei patru reuşesc să efectueze turnee în ţară, unde, datorită faptului că nu făceau parte din cultura promovată de stat, au umplut sălile de concerte.

După 1990, Weinberger este invitat în turnee în Germania, Elveţia, Israel, Turcia, Ungaria (unde în 1992 cântă în deschiderea concertului susţinut de renumitul chitarist Al Di Meola).

În 1991, îşi înfiinţează propria sa formaţie de blues - „Weinberger Blues Machine”. Lansează primul album de blues din România - „Good Morning, Mr. Blues” (1996), urmat în 1997 de „Standard Weinberger” care a obţinut premiul „Cel mai bun disc de jazz” al anului 1997.

În 1998, înfiinţează fundaţia BlueSylvania şi concertează în cadrul festivalului Bluestock din Memphis, Tennessee.

La finalul anului 1999, Weinberger îşi lansează cel de-al treilea album, „Transylvania Avenue”. În iulie 2006, Weinberger îşi lansează albumul cu numărul patru, „Nashville Calling”, o premieră pentru piaţa muzicală din România: este primul album de blues al unui artist român înregistrat şi produs în totalitate în S.U.A.

Uite spectacolul, nu e spectacolul

Este posibil ca mulţi dintre dumneavoastră să aflaţi în ultimul moment despre acest eveniment, deoarece la Teatrul Muzical a fost afişat că spectacolul nu se mai ţine. Acelaşi lucru ne-au spus şi directorul teatrului, Florin Melinte şi consultantul artistic Laura Sava, care ne-au mai declarat că s-au vândut doar 8 bilete într-o lună de zile.

Mai mult, la casieria teatrului, când am sunat să întrebăm de preţul biletelor, ni s-a spus că nici nu sunt puse în vânzare. Altă angajată ne-a declarat însă că ea a dat bilete la casierie şi că AG Weinberger va veni la Galaţi.

Cum informaţiile erau mai mult decât contradictorii, am considerat că singurul în măsură să ne lămurească misterul este chiar chitaristul în persoană, motiv pentru care l-am contactat telefonic:

„Nu este problema mea câte bilete s-au vândut, noi vom susţine concertul şi pentru un singur spectator”, ne-a lămurit artistul puţin deranjat de vestea proastă pe care i-am servit-o de luni dimineaţă.

Intervenţia noastră, chiar dacă incomodă, a avut darul să pună lucrurile în făgaşul lor normal: am fost sunaţi de consultantul artistic al Teatrului Muzical care ne-a anunţat că se va ţine concertul şi că biletul este 50 de lei.

Ne bucurăm că putem să le dăm cititorilor noştri o veste bună şi că acest eveniment  muzical de excepţie va avea loc totuşi în Galaţi.

Sperăm ca şi iubitorii de muzică bună să afle în timp util de spectacol, iar deseară sala să fie plină, aşa cum merită un artist de talia lui AG Weinberger.

Citit 1090 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.