Gusturile „Albei ca Zăpada” nu se discută!

Gusturile „Albei ca Zăpada” nu se discută!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Povestea „Alba ca Zăpada” a fost de nenumărate ori pusă în scenă şi n-a lipsit de la nicio ediţie a Festivalului „Gulliver”. De aceea, pentru un regizor e un act de curaj să se prezinte cu această piesă la concurs. Dar ştie Bogdan Drăgulescu de ce s-a încumetat la o asemenea provocare!

Un pic modernizată, numai atât cât să prindă bine, „Alba ca Zăpada” de la Teatrul de Copii şi Tineret din Constanţa ne-a cucerit prin umor de bună calitate, prin „găselniţele” inspirate ale regizorului, prin calitatea interpretării şi a scenografiei (semnată Simona Drăgulescu) şi prin şlagărele cu care a fost condimentată povestea (compuse de Liviu Prossi).

Noutatea spectacolului de la Constanţa a fost povestitorul care intervine să-şi salveze eroina, de câte ori aceasta trece prin momente critice. Astfel se transformă în vânător, pentru că aşa e mai sigur că fata va ajunge nevătămată la casa piticilor, sau în prinţul salvator, cam tălâmb, împiedecat şi uituc (peste peruca albă rămâne cu ochelarii de scriitor), care încurcă finalul poveştii cu cel din „Frumoasa din Pădurea adormită”.

Rămâne cu Alba ca Zăpada (povestitorul poate visa la orice), în ciuda faptului că toţi din sală, până şi piticii din poveste, au constatat că prinţul acesta nu e prea chipeş. Dar gusturile Albei ca Zăpada nu se discută!   

Programul de astăzi

·    ora 10,00 – Teatrul Dramatic: Teatrul „Luceafãrul”, Iaşi: “Vrãjitoarea pofticioasã”

·    ora 11,00 – Teatrul Gulliver: Teatrul „Bavka”, Uzhgorod - Ucraina: “Potcoava cu noroc”

·    ora 13,00 - Teatrul Gulliver:  Teatrul ”Mihai Popescu”,  Târgovişte -  „1, 2, 3...Circ”

·    ora 14,00 – Teatrul Dramatic: Teatrul „Ciufulici”, Ploieşti: “Fata moşului şi fata babei”

Citit 733 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.