Cel mai important program de finanţare a sectorului cultural

Cel mai important program de finanţare a sectorului cultural
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN) a lansat RO-CULTURA, cel mai important program de finanţare a sectorului cultural din România, finanţat prin Granturile SEE 2014-2021. Granturile SEE şi Norvegiene reprezintă contribuţia financiară acordată de Norvegia, Islanda şi Liechtenstein pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale în Spaţiul Economic European şi pentru consolidarea relaţiilor cu 15 state membre ale Uniunii Europene.

„Sectorul cultural nu este doar o valoare în sine, ci și un factor care generează creștere economică, locuri de muncă și nu în ultimul rând, inovare", a declarat E.S. doamna Lise Nicoline Kleven Grevstad, ambasadorul Norvegiei în România..

Programul RO-CULTURA dispune de un buget total de peste 29.000.000 euro şi va cuprinde şapte apeluri de proiecte ce vor fi lansate în următorii trei ani. Obiectivele generale vizează consolidarea dezvoltării economice şi sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural şi managementul patrimoniului cultural.

La evenimentul de lansare au participat peste 200 de operatori culturali din România (ONG-uri, autorităţi publice, instituţii de cultură, instituţii de educaţie, persoane fizice) interesaţi de oportunităţile de finanţare disponibile.

Persoanele interesate pot afla mai multe detalii despre Programul RO-CULTURA la adresa www.ro-cultura.ro.

Citit 993 ori Ultima modificare Marți, 26 Iunie 2018 19:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.