CRONICĂ DE CENACLU | Farmecul simplu al poeziei

CRONICĂ DE CENACLU | Farmecul simplu al poeziei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Poetul Marius Grama e un adept înfocat al ciclurilor de poeme. Doar cu o poezie nu se mai face azi primăvară, pare că spune. Demersul liric pe care îl practică e unul consistent, iar un ciclu de poeme pe aceeași temă îți permite să dezvolți amplu o temă, s-o vezi în lumina mai multor reflectoare.

Ceea ce ne-a prezentat vineri la cenaclu e altceva. Sunt piese singulare, mai puțin gândite, dar, parcă, mai simțite. Și poate e și o mică lecție, atât pentru el, cât și pentru cei care-i împărtășesc viziunea despre ciclurile de poeme (între care și subsemnatul). O fi profund discursul liric amplu, dar și poeziile singulare au farmecul și libertatea lor!

Îl văd ca pe un copil premiant care, întors de la școală, își schimbă costumul pe pantaloni scurți și iese la bătut mingea. Imagini faine, proaspete. Uneori chiar apocaliptice! Simt libertate, bucure de a crea. Faine! (Iulian Mardar)

M-a surprins. Deși sunt mai descărcate ca metaforă, câștigă prin atmosferă, prin transfigurare. Sunt pasaje de poezie foarte bune. În unele poeme se întrevede erotismul. (Anca Șerban Gaiu)

M-au surprins foarte plăcut. Au fost pe sufletul meu. Bravo, Marius! (Carmen Neacșu)

E mai liber în aceste texte. M-au mișcat, le-am simțit altfel decât celelalte poeme. Curg bine! (Laurențiu Pascal)

Mai multă muzică și mai puțină joacă. Găsesc un alt Marius aici. Multe lucruri bine scrise, neașteptate și foarte puternice. Are dragoste, senzualitate, curaj. (Victor Cilincă)

Vineri, 13 iulie, ora 18,00, la sediul "Viața Liberă", va citi Iulian Mardar.

Citit 1009 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Iulie 2018 15:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.