Daruri muzicale, la aniversarea sopranei Liliana Dumitrache

Daruri muzicale, la aniversarea sopranei Liliana Dumitrache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prieteni, foşti colegi de şcoală sau de scenă, profesori de canto, toţi i-au fost alături, săptămâna trecută, sopranei Liliana Dumitrache, la întâlnirea de suflet cu Galaţiul. Născută pe aceste meleaguri, artista Liliana Dumitrache şi-a împlinit cariera muzicală în Capitală, fără să aibă prilejul să mai revină, până vinerea trecută, în oraş.

La aniversarea unei vârste percepute, poate, ca un moment de bilanţ (55 de ani), Liliana Dumitrache şi-a dorit o reîntâlnire cu oamenii dragi, cărora le-a adus, în dar, un concert la Liceul de Artă.

Cine este Liliana Dumitrache?

De altfel, legăturile rupte în urmă cu atâta amar de vreme s-au restabilit firesc prin intermediul muzicii, principalul liant cu oamenii pe care i-a cunoscut la Galaţi.

Născută în localitatea Nămoloasa, fiică a celui care a fost prof. Florică Dumitrache, dirijor al corului din localitate, soprana a absolvit Şcoala Normală „Costache Negri” (actualul Colegiu Pedagogic).

A urmat în Galaţi cursurile Şcolii Populare de Artă (prof. Elena Patrichi), apoi s-a specializat în Canto clasic, la Conservator. A fost prim-solistă la fostul Teatru Muzical din Braşov, apoi la Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” şi la Opera Naţională Bucureşti.

Cu spectacolele în care a evoluat („Traviata”, „Madama Butterfly”, „Don Giovanni”, printre altele) a realizat numeroase turnee pe scenele din ţară şi din Europa.

Din 2003, moment în care s-a retras la pensie, este profesor colaborator la Liceul de Muzică „G. Enescu” din Bucureşti, actualmente doctorand în Muzicologie.

Botezul scenei, primit la Galaţi

De altfel, concertul de săptămâna trecută, din amfiteatrul Liceului „D. Cuclin”, a fost nu doar un cadou prietenilor, ci şi un dar făcut elevilor sau foştilor elevi de la Liceul de Muzică din Bucureşti.

Primind un spaţiu generos unde să-şi manifeste talentul, elevii din Capitală şi studenţii de la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi cei de la Universitatea „Ovidius” din Constanţa au făcut un tur de forţă prin câteva dintre cele mai frumoase arii de operă şi operetă.

Foarte emoţionantă a fost clipa în care două eleve de clasa a IX-a au primit „botezul scenei”. Delicat regizat, momentul a fost întâmpinat de public cu aplauze calde, de protagoniste şi de doamna profesoară cu lacrimi, iar de colegii mai mari cu zâmbetul nostalgiei primului concert pe scenă.

Explicaţie foto: Profesoara Liliana Dumitrache, emoţionată la reîntâlnirea cu profesorii, foştii colegi şi prietenii din Galaţi

Citit 3759 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.