Triplă lansare la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”

Triplă lansare la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lansarea unei cărţi şi cea a ultimului număr din revista Centrului Cultural „Dunărea de Jos” au prefaţat miercuri inaugurarea unui nou cenaclu la Galaţi. Apărut la Editura Zigotto, volumul lui Octavian Miclescu se intitulează „Cubul sferic. 20 de metamorfoze ale Omului Aproximativ”.

Tânărul autor îşi aşază creaţia sub motto-ul unui fragment din „Omul aproximativ”, text semnat de Tristan Tzara, reprezentant de seamă al mişcării avangardiste numite dadaism. Cartea sa de versuri şi proză a fost prezentată, printre alţii, de Constantin S. Dimofte, Andrei Venea, A.G. Secară. 

Cenaclul de luni

„Cubul Critic Oblio” de la Centrul Cultural va fi deschis tinerilor şi în general oricărui gălăţean care se manifestă prin scris, sub forma unui cenaclu-şcoală. O parte dintre animatori sunt membri ai fostelor cenacluri „Anton Holban”, de la Casa Corpului Didactic Galaţi, şi „Gellu Naum”, de la Casa de Cultură a Studenţilor.

Ca urmare, organizatorii îşi doresc ca ideile vehiculate în aceste două cenacluri şi ca spiritul lor să renască în noul cadru, fără ca acesta să dorească să intre într-o concurenţă cu celelalte cenacluri existente.

Prima întâlnire va avea loc luni, 9 noiembrie, de la ora 17,45, la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”.

De altfel, de la această oră, în prima zi a săptămânii, de două ori pe lună, cenaclul îi va aştepta cu uşile deschise pe toţi cei interesaţi să-şi rafineze condeiul şi să-şi găsească spiritul literar critic.

Explicaţie foto: „Cubul Critic Oblio”, cel mai nou cenaclu literar la Galaţi

Citit 670 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.